Oλοκληρώθηκε η δράση «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια»

Oλοκληρώθηκε η δράση «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε η δράση «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια» από την Ακαδημία Κω, το Τμήμα Τροχαίας Κω και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό My Grand Road.

Αθλητές και γονείς της Ακαδημίας Κω μέσα από μία εξαιρετική παρουσίαση σημάνσεων και κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τους εκπροσώπους του Τμήματος Τροχαίας Κω και του My Grand Road, είχαν την ευκαιρία, οι μεν πρώτοι να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για την οδική ασφάλειά τους κατά τις μετακινήσεις με τη χρήση του ποδηλάτου και οι δεύτεροι να θυμηθούν λεπτομέρειες του Κ.Ο.Κ. αλλά και να εστιάσουν σε λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους κατά τις μετακινήσεις τους με το ποδήλατο. Εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους, όπως και κατά την πρώτη ημέρα στα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, τα γυαλιά αιθυλικής αλκοόλης, τα οποία προσομοιώνουν την κίνηση του ανθρώπου μετά την κατανάλωση αλκοόλ και με βιωματικό τρόπο έγινε αντιληπτή η μείωση που προκαλεί στα ανθρώπινα αντανακλαστικά

Η ενημέρωση από το εξειδικευμένο προσωπικό συνεχίστηκε σε αντιπροσωπείες αθλητών και γονέων από τον Αθλητικό Όμιλο Αθλοπαιδιών Κω, τον Αθλητικό Σύλλογο Κώων ο Ιπποκράτης και τον Αθλητικό Όμιλο Πυλίου Κω.

            Με το πέρας της ημερίδας, οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στη δράση και τα όσα άκουσαν από τους εξαιρετικούς ομιλητές, τα οποία ευχόμαστε να τους συντροφεύουν σε κάθε μετακίνησή τους με το ποδήλατο.

            Το απαιτητικό αλλά σπουδαίας σημασίας για τον τόπο μας διήμερο, έκλεισε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την οδική ασφάλεια μεταξύ του Αθλητικού Ομίλου Ακαδημία Κω και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού My Grand Road, το οποίο υπέγραψε από την πλευρά της Ακαδημίας Κω ο Πρόεδρός της κ. Τζαμάλης Παναγιώτης και εκ μέρους του My Grand Road ο εκπρόσωπός της κ. Γιαννόπουλος Σωτήριος.

            Ευχαριστούμε θερμά τη Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα το Τμήμα Τροχαίας Κω για την άμεση ανταπόκριση και σύμπραξη στην παραπάνω δράση. Τη My Grand Road για τη διάθεση ενός εκ των καλύτερων εκπροσώπων της, ο οποίος με τις διαλέξεις του προσέλκυσε το ενδιαφέρον σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που στόχευε η δράση. Την προπονήτριά μας κα. Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή για τις ουσιαστικές οδηγίες και κατευθύνσεις που παρείχε στα παιδιά για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου τόσο ως μέσο μετακίνησης όσο και ως μέσο άθλησης.

            Ευχαριστούμε επίσης τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω, του 1ου Γυμνασίου Κω και του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων καθώς επίσης τα αθλητικά σωματεία Αθλητικός Όμιλος Αθλοπαιδιών Κω, Αθλητικός Σύλλογος Κώων ο Ιπποκράτης και Αθλητικός Όμιλος Πυλίου Κω για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα συμμετοχής στη δράση μας και την άψογη στάση και συμπεριφορά τους.

            Τέλος, ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Καμπουράκη Αντώνιο και την Υπηρεσία Πρασίνου, για τη διάθεση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσα στο οποίο υλοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα των διαλέξεων στους αθλητές και γονείς αθλητικών σωματείων του νησιού μας.

            Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω δεσμεύεται για τη συνέχιση της δράσης αυτής με σκοπό τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των παιδιών μας κατά τις μετακινήσεις τους με το ποδήλατο.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ADVERTORIALS