Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γυναικών έξω από το Νοσοκομείο Κω και στη συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη

Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γυναικών έξω από το Νοσοκομείο Κω και στη συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γυναικών στις 8 του Μάρτη, έξω από το Νοσοκομείο στις 11:00 με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της γυναίκας.

Καλεί σε συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη το απόγευμα 8 Μάρτη στις 6:30 στην Πλ. Ελευθερίας

Για να μην ξεχαστεί. Να μην συγκαλυφθεί -Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

 

Και ποιος δεν ξέρει τις χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Κω; Πάνω από 8 μήνες το Νοσοκομείο της Ιπποκρατικής Κω δεν έχει παθολόγο. Η κατάσταση είναι τραγική. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί εδώ και καιρό να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων, πόσο μάλλον των χιλιάδων τουριστών. Το ΚΥ Αντιμάχειας σε μια κλωστή, κλειστό πλέον και το Δημοτικό Ιατρείο.

Οι υποδομές είναι αναχρονιστικές και ξεπερασμένες. Ούτε λόγος για ΜΕΘ, ή ΜΑΦ, για επαρκή και σύγχρονο στόλο ασθενοφόρων, για εξοπλισμό κλπ. Καθίσταται πλέον αδύνατη η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αεροκομιδές.

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για το προσωπικό του νοσοκομείου, οι οποίοι καταπονούνται καθημερινά, σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Ποιος φταίει για όλα αυτά;

Σίγουρα όχι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι που χρόνια καταγγέλλουν και αγωνίζονται για στελέχωση όλων των κλινικών και ειδικοτήτων με μόνιμο προσωπικό, για χρηματοδότηση του αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.

Προτάσεις που απορρίπτουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πρόκληση για τους κατοίκους του νησιού αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, σήμερα να υπόσχονται πως δήθεν θα το λύσουν με το να φέρουν παθολόγο για 10 μέρες, ή με προσωρινές μεταθέσεις γιατρών από τον στρατό, λες και στα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει πρόβλημα.

Κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση, είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών που έχουν ξεπηδήσει στο νησί μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη», ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

Είναι στη γραμμή υπεράσπισης των κερδών των πολυεθνικών, των επενδυτών και όσων λυμαίνονται υποδομές που έχει ακριβοπληρώσει ο λαός. Είναι στη γραμμή διατήρησης και χειροτέρευσης των όρων δουλειάς των εργαζομένων που πληρώνουν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας με την ίδια τους τη ζωή.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που έχουν ως κατεύθυνση την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση, που στην λογική κόστους-οφέλους εγκαταλείπουν κάθε υποδομή που προστατεύει την υγεία και την ζωή του λαού, βρίσκεται στο «ξεδοντιασμένο» νοσοκομείο χωρίς πνευμονολόγο, καρδιολόγο, παθολόγο αλλά και πίσω από το έγκλημα της μετωπικής σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που μας συγκλονίζει.

Έχουν κάνει προφανές ότι δεν νοιάζονται για τα συμφέροντα και τη ζωή του λαού! Η πολιτική τους είναι εγκληματική και μόνο από θαύμα δεν έχουμε μετρήσει θύματα και στην Κω από την παντελή απαξίωση του νοσοκομείου.

Διεκδικούμε την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά κρατικού δωρεάν συστήματος Υγείας για όλους, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους, με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο.

Δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο. Δεν σας επιτρέπουμε να παίζετε άλλο με τις ζωές μας.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν θέλει σιωπή! Θέλει υψωμένες γροθιές και φωνή!

Οι νεκροί μας- Τα κέρδη τους.


Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου στις 11:00 έξω από το νοσοκομείο!

Όλοι στην συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη, το απόγευμα 8 Μάρτη στις 6:30 στην Πλ. Ελευθερίας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ADVERTORIALS