1η ημέρα της δράσης «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια»

1η ημέρα της δράσης «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 υλοποιήθηκε η πρώτη ημέρα της δράσης «Μετακινούμαι και Αθλούμαι στην Κω με Ασφάλεια», με την Ακαδημία Κω, το Τμήμα Τροχαίας Κω και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό My Grand να πραγματοποιούν διαδραστική διάλεξη στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω, του 1ου Γυμνασίου Κω και του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου.

Μέσα από μία ολιστική παρουσίαση ορθών οδηγικών συμπεριφορών και την εκμάθηση βασικών αρχών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι διαλέξεις είχαν ως στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις εντός της πόλης αλλά και εκτός αστικού ιστού, με το ποδήλατο είτε ως μέσο μεταφοράς είτε ως μέσο άθλησης.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις πρωτότυπες και καινοτόμες διαλέξεις από τον Υπαστυνόμο Β’ Νικόλαο Σπόντη του Τμήματος Τροχαίας Κω, την πτυχιούχο προπονήτρια ποδηλασίας και πανελλήνια πρωταθλήτρια ποδηλασίας κ. Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή της Ακαδημίας Κω και τον εκπρόσωπο της My Grand Road κ. Σωτήριο Γιαννόπουλο.

Η θεματολογία περιλάμβανε τον τρόπο αναγνώρισης των πινακίδων σήμανσης, τη σωστή χρήση του ποδηλάτου κατά τις μετακινήσεις, την ορθή στάση και συμπεριφορά ενός συνοδηγού οχήματος, τη σωστή οδική συμπεριφορά του πεζού. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, σε ανάμνηση αυτής της όμορφης ημέρας, έλαβαν και δίπλωμα συμμετοχής, μία κίνηση, η οποία τους ενθουσίασε ακόμα περισσότερο. Από την άλλη, οι μαθητές του γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν με βιωματικό τρόπο την επίδραση του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό με τη χρήση γυαλιών προσομοίωσης αλκοόλης. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την Ποινική και Αστική ευθύνη ενός ανήλικου, που επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά αναφορικά με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι διαδραστικές ομιλίες θα συνεχιστούν και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κω, όπου έχουν προσκληθεί όλα τα ποδηλατικά σωματεία του νησιού μας που διατηρούν ακαδημίες καθώς και αριθμός αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν διαφορετικά αθλήματα από αυτό της ποδηλασίας.

Αυτή η «Συμμαχία Φορέων» πιστεύει στο ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει» και μέσα από αυτές αλλά και ανάλογες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά, θα καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας με τα ποδήλατά τους στους δρόμους του νησιού μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

14 (2).jpg13 (4).jpg

12 (6).jpg

11 (6).jpg

10 (8).jpg

9 (9).jpg

8 (10).jpg

15 (2).jpg

ΑΦΙΣΑ ΔΡΑΣΗΣ_ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ (1).JPG

2 (15).jpg

1 (14).jpg

3 (14).jpg

4 (12).jpg

5 (11).jpg

6 (10).jpg

7 (11).jpg

ADVERTORIALS