Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης»: Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον συμπατριώτη μας ιστορικό Ζαχαρία Τσιρπανλή, ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ

Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης»: Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον συμπατριώτη μας ιστορικό Ζαχαρία Τσιρπανλή, ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Ζαχαρία Τσιρπανλή

Με μεγάλη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» αποχαιρετά τον συμπατριώτη μας ιστορικό Ζαχαρία Τσιρπανλή, ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ.

Ο Ζαχαρίας Τσιρπανλής γεννήθηκε το 1938 στην Κω, από πατέρα Κώο εκ Μ. Ασίας και μητέρα από την Νίσυρο. Πτυχιούχος και διδάκτωρ της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ, εκλέχτηκε το 1975 τακτικός καθηγητής της Ιστορίας των Μέσων και Νεωτέρων χρόνων στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αργότερα καθηγητής του ΑΠΘ.

Πολυγραφότατος, με σειρά βιβλίων και επιστημονικών πονημάτων, προσέφερε τα μέγιστα στην έρευνα και καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού των Δωδεκανήσων κατά την περίοδο των Μέσων και Νεωτέρων χρόνων.

Η απώλειά του είναι μεγάλη αλλά το πολύτιμο έργο του και η ουσιαστική προσφορά του θα κρατούν πάντα ζωντανή τη μνήμη του.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Αιωνία του η μνήμη!

                                   Εκ μέρους του ΔΣ

 

   Η Πρόεδρος                                                                           Η Γ. Γραμματέας

Λουκία Ζερβάνου                                                                       Ελένη Σοφού

 

 

 

ADVERTORIALS