Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Δεν Ξεχνά!

Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Δεν Ξεχνά!

Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Δεν Ξεχνά!

Με συγκίνηση και ιδιαίτερη περηφάνια παρουσιάζουμε την εργασία μαθητριών και μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου Ζηπαριου, οι οποίοι μαζί με την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου τους κ. Γεωργία Χαραλαμποπουλου ετοίμασαν μια μοναδική δημιουργία.


Με αφορμή τον 9ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου η υπέροχη αυτή ομάδα μελοποίησε για πρώτη φορά το ποίημα «Εξομολόγηση» του επονομαζόμενου και ποιητή της Λευκωσίας Κύπρου Χρυσάνθη. Το αποτέλεσμα που βλέπουμε μιλά από μόνο του, τα λόγια περιττεύουν.

Πέραν από βραβεία ή διακρίσεις που με το καλό ευχόμαστε να έρθουν στους μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαριου μαζί με την καθηγήτρια τους για το διαγωνισμό που τιτλοφορείται «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», το σποτ και η μουσική που ετοίμασαν αποτελούν αδιαμφισβήτητα πολιτική διαμαρτυρία που θέτει ξανά με σύγχρονη ματιά το δράμα του κυπριακού Λαού στο προσκήνιο.

Συγχαρητήρια για το πάθος σας, το δυναμισμό σας, την ψυχή σας! Μας κάνετε υπερήφανους!

Μελοποίηση από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου Ζηπαρίου (Κως) με αφορμή τον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου» για την παραχώρηση άδειας χρήσης του αποσπάσματος από Το μοιρολόι της Παναγιάς (Κύπρος) της μουσικής Συλλογής «Τα Πασχαλιάτικα».

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι μαθήτριες και οι μαθητές: Αθηνά Ακριβοπούλου Σταματία Καραγιάννη Βασιλική Κουζούκα Αντώνης Κούρος Φαντίλ Μπιτσάκου Καλλιόπη Μυλωνάκη Δέσποινα-Κωνσταντίνα Παπαγγελή Αικατερίνη Ράπτη Έρβις Σούλαϊ Ο.Σ. Μ.Σ. Ευαγγελία-Ραφαηλία Τσιώκα Θεοδόσης Φουρτούνης Διονυσία Χαραπά Ε-Ρ. Χ. Δημήτρης Χατζηστέργος Vocals: Κωνσταντίνος Αγκιναρασταχάκης, εκπαιδευτικός ΠΕ 79.01 Μπουζούκι: Αθανάσιος Θάνος, εκπαιδευτικός ΠΕ 85 Ηχογράφηση-mastering: MKstudio Production – Μικές Κουλλιάς Σκηνοθετική επιμέλεια: Μάνθος Αρμπελιάς Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Ιωσηφίδης ΠΕ86 Υπεύθυνη διδασκαλίας, συντονισμού, οργάνωσης: Γεωργία Χαραλαμποπούλου, εκπαιδευτικός ΠΕ 79.01 Τα πνευματικά δικαιώματα της παρούσας δημιουργίας ανήκουν στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου © 2023

ADVERTORIALS