AE ΔΙΚΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 - ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ: Η Ανοικτή Επιστολή στον κ. Περιφερειάρχη Ν.Α. για την κατάσταση στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ

AE ΔΙΚΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 - ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ: Η Ανοικτή Επιστολή στον κ. Περιφερειάρχη Ν.Α. για την κατάσταση στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ

AE ΔΙΚΑΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2000 - ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥ

 

Ανοικτή Επιστολή στον κ. Περιφερειάρχη Ν.Α.

για την κατάσταση στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ

 

Κως, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

 

Προς 

  1. Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο

 

Κοινοποίηση

  1. Πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λιόλιο
  2. Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά
  3. Έπαρχο Κω κ. Καμπανή
  4. Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Αιγαίου κ. Νικολή
  5. Πρόεδρο Τ.Ε. Μπάσκετ Δωδεκανήσου κ. Κουγιό
  6. MME 

Θέμα: ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟ 12/2022

 

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,

Όπως γνωρίζετε η κατάσταση με τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ Ζηπαρίου, Καρδαμαίνης και Κεφάλου ήταν τραγική. Εσείς, στις 28/10/2021, προχωρήσατε σε ανακοίνωση για δημοπράτηση έργου αναβάθμισης των γηπέδων μας.

Έκτοτε, και πάρα τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν υπήρξε πρόοδος στην εκτέλεση των έργων. Γραφειοκρατικά και άλλα θέματα καθυστερούσαν το έργο, μέχρι τις 24/11/2022, όπου εμφανίστηκε ο εργολάβος του έργου.

Τότε, ο Περιφερειακός Σύμβουλός σας κ. Κρητικός φωτογραφήθηκε σ’ ένα από τα ανοικτά γήπεδα (συνημμένο 1), δηλώνοντας πως αρχίζουν οι παρεμβάσεις από το Ζηπάρι και θα συνεχιστούν και στ’ άλλα χωριά.

Οι εργασίες του συνεργείου, τις πρώτες ημέρες, αφορούσαν την αλλαγή ταμπλό και πάγκων, καθώς ξύσιμο του τάπητα στο Ζηπάρι (συνημμένο 2), ενώ στην Καρδαίμανα άλλαξαν το ένα ταμπλό, έξυσαν κάποια σημεία του τάπητα, κι αφαίρεσαν το 2ο ταμπλό, χωρίς να αντικατασταθεί! Σήμερα, σχεδόν 2 μήνες μετά, το γήπεδο της Καρδάμαινας είναι με μια μπασκέτα και δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι προπονήσεις (συνημμένο 3). Στην Κέφαλο, ο εργολάβος για καλή τους τύχη πρόλαβε να αλλάξει τα ταμπλό και τους πάγκους χωρίς να ξεκινήσει το ξύσιμο του γηπέδου!

Εξαιτίας αυτής της αδικαιολόγητης στασιμότητας, τα παιδιά της Καρδάμαινας αναγκάζονται να μετακινούνται για προπόνηση στο ανοικτό του Πυλίου και να παίζουν αγώνες στο ήδη φορτωμένο ένα και μοναδικό Κλειστό Γυμναστήριο στην Κω. Ενώ τα παιδιά του Ζηπαρίου άρχισαν τις προπονήσεις τους, μετά από καιρό, σε φθαρμένο τάπητα μ’ ότι κινδύνους εγκυμονεί για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, τόσο προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Νικολή και τους Περιφερειακούς σας Συμβούλους από Κω, όσο και με τις αναφορές μας στα τοπικά ΜΜΕ, απάντηση δεν έχουμε πάρει πότε θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες.

Η αγανάκτηση όλης της αθλητικής κοινότητας της Κω (έχουμε τη συμπαράσταση κι από τους Συλλόγους της πόλης) είναι μεγάλη και εκφράστηκε στη συνάντηση που είχαμε προ ημερών.

Θα διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα των μπασκετικών υποδομών του Νησιού, ομαδικά, συλλογικά, για καλύτερες συνθήκες άθλησης των παιδιών μας. Σ’ αυτό τον αγώνα σας θέλουμε ενεργό παίκτη.

Για το λόγο αυτό, απευθυνόμαστε σε εσάς για να επιληφθείτε του θέματος, να πιέσετε τον εργολάβο και να τελειώσουν – επιτέλους – οι εργασίες.

Πιστεύουμε ότι μπορείτε να βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας τη δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής για αναβάθμιση των γηπέδων.

Ευελπιστούμε σε άμεση επανεκκίνηση κι ολοκλήρωση των εργασιών.

 

Με εκτίμηση,

 

Τα Δ.Σ.

 

ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΗ 2000

ΑΙΟΛΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ

 

 

 

  1. Ο κ. Κρητικός στην έναρξη των εργασιών στις 24/11/2021

 ygjhgb.png

 

  1. Η κατάσταση του γηπέδου Ζηπαρίου (Ιανουάριος 2023)

 otm.png

 

  1. Η κατάσταση του γηπέδου Καρδάμαινας (Ιανουάριος 2023)

pk7utjyh.png

ADVERTORIALS