Η Λέρος αποκτά τη δική της Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η Λέρος αποκτά τη δική της Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η Λέρος αποκτά τη δική της Πυροσβεστική Υπηρεσία

Με μεγάλη ευχαρίστηση και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της είδησης η Νήσος Λέρος αποκτά με κάθε επισημότητα τη δική της Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όχι φυσικά ένα απλό Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο όπως έχει μέχρι σήμερα αλλά ιδρύεται πλέον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με πιστοποιημένους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, με διαρκή λειτουργία 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ώρο,με δικά του οχήματα και φυσικά με την απαραίτητη κτηριακή εγκατάσταση.

Η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Λέρου με το Πυροσβεστικό Σώμα φέρνει στο όμορφο νησί του Αιγαίου μια δημόσια υπηρεσία προς όφελος των πολιτών και επισκεπτών του νησιού. Ειδικά όταν αυτή ονομάζεται Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα πρέπει να χαροποιεί τη Δημοτική Αρχή, το Πυροσβεστικό Σώμα και περισσότερο τους κατοίκους της Λέρου καθώς αυξάνεται η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ιδιοκτησίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχάλης Κόλιας δήλωσε ήδη  την ιδιαίτερη χαρά του που ακόμα ένας στόχος της Δημοτικής Αρχής υλοποιείθηκε με αποκορύφωμα αυτού, την μόνιμη λειτουργία για δώδεκα μήνες (12) του πυροσβεστικού κλιμακίου, με τη βεβαιότητα ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν την επιτυχία αυτή με αγάπη,ενθουσιασμό και προθυμία. 

 

Ο κ.Κόλιας ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ.Ράπανο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Ν.Α Αντιπύραρχο κ.Μπάλση, τον διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν Δωδεκανήσου Πύραρχο κ.Κρασσά καθώς και το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω κ. Μαυρίδη καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. 

 

Η συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΕΠΣ) με τους μόνιμους πυροσβέστες που υπηρετούν στο νησί μέσω του μέλους της κ.Θάνου Χουλιάρα ήταν επίσης σημαντική στην επίλυση των όποιων ερωτημάτων προέκυψαν κατά τη διαδικασία αυτή, όπως επίσης και η επικοινωνία για την εξέλιξη του αιτήματος με τον ίδιο το Δήμαρχο κ.Κόλια, απέδειξε πως με την συνεργασία και τη καλή διάθεση όλα είναι εφικτά και για το λόγο αυτό εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Λέρου και τους πυροσβέστες του εποχικού κλιμακίου από τον κ.Χουλιάρα για την άψογη συνεργασία που είχα και θα έχουν στο μέλλον. 

Η Νήσος Λέρος, αποτελεί Δήμο της Π.Ε Καλύμνου, με πληθυσμό βάση της απογραφής του 2021, 7.689 κάτοικους ενώ κατά τους θερινούς μήνες φτάνει και ξεπερνά τους 10.000. 

ADVERTORIALS