Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης στην περιοχή Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας - Δείτε τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάπλασης στην περιοχή Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας - Δείτε τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 136.210€ από ίδιους πόρους του Δήμου!

Την εργολαβική σύμβαση για το έργο ανάπλασης στην περιοχή Αγ. Τριάδα της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ο.Ε., κ. Γιάννης Χαρωνίτης, παρουσία και του Αντιδημάρχου Ιωάννη Καλλούδη.

DSC_3340.JPG

DSC_3346.JPG

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ 

Σε ριζική αναμόρφωση του κέντρου της Αντιμάχειας, με ανάπλαση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης που θα συνδέεται με την αναπλασθείσα ζώνη με πεζόδρομο, προχωρά ο Δήμος Κω, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση της εικόνας του χωριού.

Με την μελέτη του 2020 και προϋπολογισμό του έργου στα 210.000, προβλέπεται ανάπλαση σε οικόπεδο μπροστά στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, εμβαδού 1.200 τ.μ., όπου θα κατεδαφιστούν, για να απελευθερώσουν την πλατεία, τα δυο υφιστάμενα κτίσματα (η ανενεργή βιβλιοθήκη και ισόγειο κτίριο Αγροτικού Συνεταιρισμού).

Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, με ήπια χαρακτηριστικά, για εξωραϊσμό και αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών, με χαμηλά στοιχεία και διαδρομές που να προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Η πλατεία θα χωριστεί σε τέσσερα επίπεδα που θα διαχωρίζονται με τοιχία και φράχτες πρασίνου, θα επικοινωνεί με διαδρόμους με στρώση βοτσαλωτό.

Στη διαδρομή του επισκέπτη θα υπάρχουν νησίδες χαμηλού πρασίνου, για να επικοινωνεί οπτικά με την πλατεία της Εκκλησίας, βραχόκηπο σε δυο επίπεδα με χαλίκι για φυσικό σκηνικό, και παιδική χαρά. Ο χώρος θα είναι παντού προσβάσιμος με ράμπες για ΑμεΑ.

Ο χώρος στάθμευσης, σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από την πλατεία, θα ασφαλτοστρωθεί, θα δημιουργηθούν 20 θέσεις στάθμευσης και επιπλέον μία θέση για στάθμευση ΑμεΑ ενώ θα συνδεθεί με πεζόδρομο πλάτους 1,5 μέτρου.

8f50b2e4b4e0b687b80f73676bd74a90.jpg

0174d8e0_6b55_4a6c_a1ba_bdc7d6c3085f.jpg

tfyg.png

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις!

ADVERTORIALS