Η Κως γιορτάζει με δόξα και τιμές τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο - Η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του νησιού

Η Κως γιορτάζει με δόξα και τιμές τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο -  Η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του νησιού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εόρτασε χθες και σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, η Κως τον Προστάτη της, Άγιο Νικόλαο.

Χθες Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός (πατήστε εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ).

Έξι (6) χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία, η Δοξολογία και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, καθώς μετά τον σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017 η εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Σήμερα το πρωί  Τρίτη 6 Δεκεμβρίου εψάλη η Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβροσίου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία.

20221206_102426_copy_1600x901.jpg

DSC_2962.JPG

Λίγο μετά τις 10.30 π.μ. εψάλη η δοξολογία για την Εορτή του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και αμέσως μετά ξεκίνησε η Λιτανεία της Ιερής και Θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολαου στους δρόμους και στο λιμάνι της Κω.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Γεώργος Σταματόγιαννης

DSC_2949.JPG

20221206_110008_copy_1600x901.jpg

ενώ στη λιτάνευση συμμετείχαν αγήματα του στρατού ξηράς και του πολεμικού Ναυτικού, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, η φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Κω, οι σημαίες των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών της πόλεως καθώς και πλήθος κόσμου.

DSC_3008.JPG

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο. 

ADVERTORIALS