Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω για το θάνατο του Γιώργου Σιδερή του Θέμελη

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω για το θάνατο του Γιώργου Σιδερή του Θέμελη

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

             ΔΗΜΟΥ ΚΩ

                                                        

Κως, 15/11/2022

Μεγάλη οδύνη μας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του επί σειρά ετών συναδέλφου μας αρχιτέκτονα μηχανικού, Γιώργου Σιδερή του Θέμελη, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Γιώργος σπούδασε αρχιτεκτονική στην Βενετία της Ιταλίας. Στην Ελλάδα και στο νησί μας εγκαταστάθηκε το 1995, οπότε και προσλήφθηκε στον Δήμο Κω.

Δραστηριοποιήθηκε στην εκπόνηση μελετών και επιβλέψεων στους τομείς αποκατάστασης μνημείων, κτιριακών έργων και αστικών αναπλάσεων.

Σε συνεργασία με ιταλικά πανεπιστήμια και ελληνικούς φορείς οργάνωσε διεθνή συνέδρια με θέμα την προστασία και την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αφήνει πίσω του πλούσιο επιστημονικό έργο. Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την αναστήλωση σημαντικών και ιστορικών κτιρίων του νησιού μας.

Ήταν πνεύμα ανήσυχο με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και δράσεις.

Το 2012 δημοσίευσε τη διασκευή και εικαστική απόδοση του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, ενώ την ίδια περίοδο φιλοτέχνησε τον πίνακα που τα τελευταία χρόνια κοσμεί την αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Το 2015 συνταξιοδοτήθηκε μετά από είκοσι συνεχή έτη υπηρεσίας από τον Δήμο της Κω και μετά από λίγους μήνες προσλήφθηκε ως ειδικός συνεργάτης Δημάρχου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Ήταν ένας απλός, καλός και χαμογελαστός άνθρωπος με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, αλλά και τελειομανής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Κάλυμνο.

Αγαπημένε μας Γιώργο καλό σου ταξίδι!

Θα σε θυμόμαστε πάντα…

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ADVERTORIALS