ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ: Την Κυριακή 9 Οκτώβρη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Κοινωνια Πέμπτη, 6η Οκτωβρίου 2022
9b061dde890166df128b122ce7de717a.jpg

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.2242-27936 ΦΑΞ.2242-22394 [email protected]

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022 στις 6:30μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε στα ξενοδοχεία και επισιτισμό

Λίγο πριν το κλείσιμο της σεζόν, είναι η ώρα να κάνουμε «ταμείο».

Φέτος ο τουρισμός «τα σπάει», ξεπερνάει κάθε άλλη χρονιά .

Εμείς όμως μετράμε εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης, ακόμα και των συμφωνιών που έχουν γίνει ανά ξενοδοχείο και μαγαζί.

Ο πενιχρός μισθός, που παίρνουμε σε σχέση με τα τεράστια κέρδη που βγάζουν οι ξενοδόχοι από τη δουλειά μας, εξανεμίζεται από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, τα είδη διατροφής κτλ.

Και ενώ όλοι λαχταράμε να βρεθούμε πάλι σπίτια μας για να πάρουμε μια ανάσα, δεν μας αφήνει η αγωνία «πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα» ακριβώς γιατί πάλι οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ξενοδοχειακοί όμιλοι και οι μεγάλοι του τουρισμού και χαμένοι εμείς οι εργαζόμενοι, αυτοί δλδ που με την σκληρή δουλειά παράγουν όλο τον πλούτο που τον εκμεταλλεύεται μια χούφτα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Είναι ανάγκη τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις να οργανωθεί η πάλη για υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό ημερήσιο χρόνο απασχόλησης. Να διεκδικήσουμε την παράταση του ταμείου ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη της επόμενης σεζόν!

Δεν έχουμε και πολλές επιλογές.

Ή θα δεχτούμε την χαμοζωή που μας επιφυλάσσουν κυβερνήσεις και εργοδοσία ή θα πάρουμε την ζωή στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε το εισόδημα και τα δικαιώματα μας, κόντρα στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Έχουμε ελπιδοφόρα παραδείγματα όπως των συναδέλφων στην EFOOD, στην COSCO, στις Οικοδομές, στα Λιπάσματα Καβάλας και αλλού, που είχαν θετικά αποτελέσματα με την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με σημαντικές αυξήσεις και κατοχύρωση σημαντικών κατακτήσεων όπως το σωματείο στην γειτονική μας Σαντορίνη!

Εργαζόμενη, εργαζόμενε

Το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο είναι το σωματείο. Στήριγμα σε κάθε δυσκολία, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Δεν εναποθέτουμε τον αγώνα μας σε αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια υπέγραψαν Συμβάσεις με μειώσεις μισθών.

Πάρε μέρος στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 6:30 το απόγευμα.

Για να μην χαθεί άλλος χρόνος, για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Δυνάμωσε τον αγώνα για:

  • Ø Υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με γενναίες αυξήσεις και κατοχύρωση σταθερού ημερήσιου χρόνου απασχόλησης.
  • Ø Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του εφάπαξ και των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
  • Ø Επέκταση και αύξηση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την Επαναπρόσληψη την επόμενη σεζόν.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 22

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
messenger_creation_986d2df8-c439-492f-90e4-2b09f5501a76.jpeg
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής: Ένα συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτροδότησης του θόλου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κω, με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Χατζηχριστοφή να ζητά συγγνώμη για τις καθυστερήσεις και να ευχαριστεί τα αθλητικά σωματεία

tee-dodekanisou.webp
Συγκρότηση του νέου Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Ιωάννης Γλυνός και αναπληρωτής πρόεδρος, επίσης ομόφωνα, ο Ηλίας Τσίγκρας

stighmiotipo-othonis-2026-11-04-153719.png
Το νέο Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κω «Ο ΠΑΝ»

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κω «Ο ΠΑΝ», κατόπιν των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν, με πρόεδρο τον Εμμανουήλ Μανιά

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 5:59ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας