ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ , στην συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Κω , την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη , στις 1:30΄ μ.μ.
Να απαιτήσουμε από την Τοπική Διοίκηση (Δήμους και Επαρχεία- Περιφέρεια) και την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών σχετικά με τα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζουν. Η κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί είναι πραγματικά απελπιστική. Όσοι προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας αναγκάζονται να δίνουν υπέρογκα ενοίκια , κάποιοι από αυτούς θα αναγκαστούν σε προσωρινή μετακόμιση την περίοδο του Πάσχα, κάποιοι άλλοι να αφήσουν τα σπίτια τους πριν κλείσουν τα σχολεία τον Ιούνιο, ενώ η τεράστια πλειονότητα θα πρέπει να φύγει από το σπίτι στις 30 Ιουνίου.
Η αξιοποίηση των κατοικιών για βραχυχρόνιες μισθώσεις, που για πολλές οικογένειες βέβαια αποτελεί συμπληρωματικό εισόδημα, η ακρίβεια και η αύξηση των λειτουργικών εξόδων έχουν κάνει τα ύψη των ενοικίων να φτάνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ταυτόχρονα η άνοδος στις τιμές των καυσίμων, της ενέργειας, των εισιτηρίων , το απλησίαστο super market , συνθέτουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση με δεδομένο τους μισθούς φτώχειας των εκπαιδευτικών , κυρίως των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ και πρέπει να την απαιτήσουμε δυναμικά:
1. Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, νεοδιόριστων και μόνιμων) που εργάζονται στα σχολεία των νησιών μας και κατάγονται από άλλες περιοχές, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.
2. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να χορηγηθεί μηνιαίο επίδομα στέγασης 300 ευρώ.
3. Αξιοποίηση της περιουσίας των Δήμων και κλειστά ξενοδοχεία , ώστε να κατασκευαστούν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι θα μένουν σε σύγχρονα, ασφαλή σπίτια, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά.
4. Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση ή κατασκευή κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ , οι εκπαιδευτικοί να βιώνουν αυτή την κατάσταση !
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Στην ανάγκη αναπτυξιακής και αμυντικής ενίσχυσης των νησιών αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ότι οι νησιώτες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της χώρας
Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00 η Δημοτική Επιτροπή Κω, με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση στο YouTube
Η Συντονίστρια ΠΕ Κω και Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει στον Γιώργο Λιοδάκη για το πολιτικό της μέλλον, τα έργα στο νησί και τα σημαντικά ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας
Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω πραγματοποιήθηκε το Ιπποκρατικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και την απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από αριστούχους αποφοίτους Ιατρικών Σχολών
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας