10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη

10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη

10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη

«Εθνικό Πρότυπο αποτελεί το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, φωτεινό παράδειγμα για τα Δωδεκάνησα που υπηρετεί πιστά μια δεκαετία τώρα» τόνισε στο χαιρετισμό του ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας

«Ακούραστα και αθόρυβα στηρίζει τους νέους και τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με το έργο του Ίδρυμα Λοχ. Φανουράκη και αποτελεί εθνικό πρότυπο, φωτεινό παράδειγμα για τα Δωδεκάνησα που υπηρετεί εδώ και μια δεκαετία» τόνισε μεταξύ άλλων ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ Κόνσολας.

Στο Caravia Beach Hotel στο Μαρμάρι της Κω έγινε χθες η ετήσια τιμητική εκδήλωση του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη προς τιμήν του Ιδρυτή του Σωκράτη Φανουράκη, η πρώτη μετά από την πανδημία.

Στην φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά βράβευση των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 των Λυκείων της Κω αλλά και παράλληλη ενημέρωση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Υφυπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, οι τοπικές αρχές και περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα μέλη του ΔΣ ( οι πρώην υπουργοί Κ. Σφυρίου , Γ. Βαληνάκης, Ι. Καμπανής , Β. Ηλιάδης, Σ. Φάρκωνας), οι επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και πολλοί γονείς και συγγενείς των υποτρόφων. 

Εκ μέρους του Ιδρύματος μίλησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και τ. Υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου που έκανε εισαγωγική αναφορά στο έργο του Ιδρύματος και απένειμε και φόρο τιμής στον Ιδρυτή, Σωκράτη Φανουράκη, λέγοντας, ότι  «σε όλη την διάρκεια της ζωής του ήταν αρωγός συμπατριωτών που είχαν ανάγκη στήριξης και αφιέρωσε την περιουσία του για να μετατραπεί σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο για την πρόοδο των κοινωνιών της Κω και της Χάλκης». Ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο έργο που επιτέλεσε ο επι επταετίας Πρόεδρος και Καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο αδόκητος θάνατος του οποίου αιφνιδίασε τα μέλη του Ιδρύματος και προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στο Πανελλήνιο.

Στην ομιλία του ανέλυσε το πλαίσιο της κοινωφελούς  προσφοράς του Ιδρ. Λοχ. Φανουράκη στην Κω και την Χάλκη , με το κοινωφελές έργο να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ,  από την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος, έχοντας  δώσει περί τις 100 υποτροφίες που ξεπερνούν τα 1.000.000 ευρώ σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. 

Ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Βαγγέλης Ηλιάδης  έκανε εκτενή ενημέρωση για το  πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών και ανέλυσε τις διατάξεις του κανονισμού, τα δικαιολογητικά και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την τύχη να δουν ένα σύντομο βίντεο από πρώην αποφοίτους του Ιδρύματος που απηύθυναν χαιρετισμό και τόνισαν, πως  άλλαξε η ακαδημαϊκή τους πορεία με την υποτροφία που έλαβαν και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη που έλαβαν από το Ίδρυμα και τον αείμνηστο Ιδρυτή, Σωκράτη Φανουράκη, γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαν να πετύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε τέλος και το σημαντικό έργο του Ιδρύματος στον τομέα της περίθαλψης της Τρίτης Ηλικίας με την ομιλία του Έπαρχου Κω και Ταμία του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Καμπανή ,  ο οποίος υπογράμμισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια δαπανήθηκαν κονδύλια άνω από 500.000 ευρώ για άτομα που είχαν ανάγκη φροντίδας κατ´ οίκον από την Κω   και  από την Χάλκη. Καθημερινά, δεκάδες τέτοια άτομα περιθάλπονται από τις νοσηλεύτριες του Ιδρύματος στα δύο νησιά.

Το ΔΣ επεφύλασσε στο τέλος και μια έκπληξη για τους μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς κλήρωσε τρία tablet Samsung σε τρεις τυχερούς.

DSC_0109.jpg

ADVERTORIALS