''ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ - Ζωής Εικόνες'' - H παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλλούδη, με την Κω να πρωταγωνιστεί

''ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ - Ζωής Εικόνες'' - H παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλλούδη, με την Κω να πρωταγωνιστεί

Στο κατάμεστο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο(Χάνι) στην Κω πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11, η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλλούδη με τίτλο  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ - Ζωής Εικόνες, που συνδιοργάνωσαν  ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς»  και η Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης», με τη στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ.

Το βιβλίο  του Δημήτρη Καλλούδη στέκει ανάμεσα σε δυο κόσμους με πολλές ζωές, γεμάτες εναλλαγές, με την Κω να  είναι παντού, στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του συγγραφέα, στο όνειρο, στη διασκέδαση, στην απλοχεριά, στην ομορφάδα, στις ρίζες του.  Και συνεχίζει έξω από την Κω,σε ένα άλλο κόσμο, στις σπουδές στη Γερμανία, στην  Αθήνα, στην ΕΡΤ, 32 ολόκληρα χρόνια, σκηνοθέτης, οπερατέρ, διευθυντής φωτογραφίας, με την κάμερα στο χέρι. Μια εκπομπή μια ερωτική δραστηριότητα, γράφει ο Δημήτρης Καλλούδης.  Η Κως, όμως πρωταγωνίστρια, η αρχή και το τέλος αυτού του ταξιδιού που πήρε στο συγγραφέα δέκα χρόνια για να αποτυπωθεί στο χαρτί και να παρουσιαστεί απόψε για πρώτη φορά, εδώ, στην Κω, στο νησί του Δημήτρη Καλλούδη."Είναι αταλάντευτη η γοητεία που επιδρά πάνω του, τούτο το όμορφο νησί".

Το Βιβλίο παρουσίασαν: ηΤουλαντά-Παρισίδου Μαρία –Συγγραφέας & Πρόεδρος του Π.Ο.Κώων «Ο Φιλητάς» ο Δημήτρης Βοναπάρτης – Δημοσιογράφος & Σκηνοθέτης και ο Κώστας Κουτσαντώνης- Δικηγόρος & Συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Μηνάς Χατζηαντωνίου Κοινωνικός Παιδαγωγός.


Νίκος Σταμ. Μανούσης ·Για τον Δημήτρη Π.Καλλούδη ·χαιρετισμός στην παρουσίαση του βιβλίου «με την κάμερα στο χέρι» 

Πανοσιολογιότατε Σοφολογιότατε κ ´Επαρχε κ  Δήμαρχε Κα κ Κε Αντδήμαρχε Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά να μοιραστώ λίγες σκέψεις για τον φίλο και συμπατριώτη μας Μίμη Καλλούδη. 

Μέσα από τη δική μου ματιά, ο Μίμης ξεπροβάλλει να παλεύει με τα κύματα πάνω σε μια ιστιοσανίδα και να με εντυπωσιάζει με την πολύ καλή φυσική κατάσταση του και τη χαρακτηριστική του λεπτή φιγούρα. Η αγάπη για την Κω, τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλοκαίρι είναι συνυφασμένες στο μυαλό μου με το πρόσωπο του. 

Και θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η πάλη με τα κύματα μέσα στο νερό είναι που εκφράζει την ίδια τη ζωή του και την πάντα έντονη και εύστοχη κριτική ματιά του. 

Είναι ψυχή με ευαισθησίες και συναίσθημα αλλά ταυτόχρονα βαθιά πειθαρχημένος, αυστηρός και με λιτότητα σκέψη  κ τον λόγο του.

                Θα ήθελα να υπενθυμίσω την συνεχή παρουσία και στήριξη στο έργο και τις δράσεις τηςΈνωσης Κώων Αθηνών ο Ιπποκράτης, της οποίας φέτος εορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής. 

  Φυσικά δεν θα παραλείψω το άγρυπνο μάτι του και την ουσιαστική αλλά και σκληρή κριτική που ασκεί σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και λειτουργικότητας του νησιού μας. 

Οι φράσεις αλήθειας που όλους μας αγγίζουν όπως η Κως που πονάει, η Κως στο σκοτάδι και άλλες εύστοχες παρεμβάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μοναδικό του συναίσθημα και την απέραντη αγάπη για την Κω.

Για το πόνημα του με τίτλο «με την κάμερα στο χέρι»    «Ζωής εικόνες» εύχομαι να είναι καλοτάξιδο με ούριο άνεμο. 

Να συνεχίσεις Μίμη μου να μας ταξιδεύεις με την κάμερα σου και να μας αναδεικνύεις τις στιγμές της ζωής μέσα από το φακό με το δικό σου μοναδικό τρόπο. Θερμά συγχαρητήρια!

Μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές της τέως προέδρου της Ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών  Νινέττας Ν. Μανούση 

Σας ευχαριστώ πολύ!

ADVERTORIALS