Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ): Με αφορμή τις δολοφονίες των τριών γυναικών

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ): Με αφορμή τις δολοφονίες των τριών γυναικών

Με αφορμή τις δολοφονίες των τριών γυναικών

Άνοιξε πάλι η ματωμένη λίστα των δολοφονημένων γυναικών ( Ρέθυμνο 56 χρονών, Ζάκυνθος 41 χρονών, Περιστέρι 17 χρονών) . Είναι φαινόμενο; Ναι κοινωνικό. Και πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τραγική επικαιρότητα.

Ζητάμε να παρθούν μέτρα…

Να αυστηροποιηθούν οι νόμοι για τους δράστες. Καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν τολμάει να ακουμπήσει το νομικό πλαίσιο και να πάρει μέτρα. Γιατί;

Η κύρια αντιπολίτευση μιλάει για αλλαγές γενικά στο ποινικό δίκαιο και για την ορολογία που πρέπει να αλλάξει . Να ονομάζονται ¨γυναικοκτονίες¨.

Η δε κυβέρνηση μοιράζει ¨συμβουλές¨ πως θα αναγνωρίζουν οι γυναίκες τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης. Όμως υπάρχει η πραγματικότητα. Των τριών δολοφονημένων γυναικών σε ένα 24ωρο.

Γι’ αυτό φωνάζουμε :

  • Πρέπει οι Γυναίκες να προστατευόμαστε ολόπλευρα. Να υπάρχει ένα Δίκτυο Υπηρεσιών, Υποδομών, Ξενώνων για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά που να είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Να γίνουν Συμβουλευτικά Κέντρα και η κάθε γυναίκα να είναι ανεξάρτητη με μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και ενημερωμένη για τις αντιδραστικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε βάρος της και εκφράζονται στις οικογενειακές σχέσεις .

Γυναίκες! Καμία μόνη της!

Καμία σχέση δεν πρέπει να είναι Απειλή και Φυλακή για την ζωή μας!

Από το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

4/8/22

ADVERTORIALS