Κεφαλονιά: Γιος του «βοσκού των Ιμίων» ο ψαράς που βρέθηκε νεκρός

Κεφαλονιά: Γιος του «βοσκού των Ιμίων» ο ψαράς που βρέθηκε νεκρός

Ο 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος, γιος του «βοσκού των Ιμίων», Αντώνη Βεζυρόπουλου είναι ο ψαράς που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάδυσης στη θαλάσσια περιοχή Ληξουρίου στην Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr o  Γιάννης Βεζυρόπουλος, επαγγελματίας δύτης και αλιέας, βρισκόταν για αλιεία με το αλιευτικό του σκάφος, στην περιοχή του Γερογόμπου (Ληξούρι) Κεφαλονιάς. Πλήρωμα του σκάφους ήταν 22χρονος Καλύμνιος.

Ο άτυχος ψαράς έκανε κατάδυση με τη βοήθεια κομπρεσέρ. Κάποια στιγμή ο 22χρονος είδε το σώμα του Γιάννη να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα ενημέρωσε τις Λιμενικές αρχές. Μεταφέρθηκε στη στεριά και στη συνέχεια με το ΕΚΑΒ στο ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε και ο θάνατος του . Στο σώμα του δεν φέρει τραύματα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά και το Λιμεναρχείο της περιοχής διερευνά την υπόθεση ενώ διετάχθη νεκροψία-νεκροτομή. Επίσης αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν έναν χρόνο, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή στην  Ψέριμο, ο πατέρας του Γιάννη, ο 94χρονος Αντώνης Βεζυρόπουλος. Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος ήταν γνωστός στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, ως ο «βοσκός των Ιμίων», καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια διατηρούσε περίπου 40 κατσίκια, πάνω στις δύο νησίδες.

ADVERTORIALS