“Έφυγε” από τη ζωή μια αρχόντισσα - H Σταματία Χατζηνικολάου του Δημητρίου

“Έφυγε” από τη ζωή  μια αρχόντισσα - H Σταματία  Χατζηνικολάου του Δημητρίου

“Έφυγε” από τη ζωή ένας σπουδαίος Άνθρωπος, μια αρχόντισσα, μια σπουδαία Εκπαιδευτικός η  Σταματία Χατζηνικολάου του Δημητρίου,  στα 77 της χρόνια, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στην Αθήνα.

Γεννημένη στο Ασφενδιού της Κω, στην Πέρα γειτονιά,  σε ένα σπίτι με πολλά παιδιά και με γονείς που απέπνεαν αρχοντιά. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η Σταματία.  Άνθρωπος που απέπνεε φως, ταπεινότητα και αρχοντιά.  Άνθρωπος με πλούσια συναισθήματα, αγαπητή, με  ντομπροσύνη άλλης εποχής, με αγάπη προς στον συνάνθρωπό της, την οποία εξέφραζε με πράξεις, αθόρυβα και  χριστιανικά. Η Σταματία ήξερε να διαφυλάσσει τον πόνο της, ενώ με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια έδωσε τον υπέρτατο αγώνα της ζωής.

Η Σταματία Χατζηνικολάου σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδαξε στη δημόσια εκπαίδευση επί τριανταέξι χρόνια.

Υπηρέτησε  τα περισσότερα χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Κω «Ιπποκράτειο» με αφοσίωση στο έργο της ως καθηγήτρια, υποδιευθύντρια  και   διευθύντρια του σχολείου. Ως καθηγήτρια καθοδηγούσε ουσιαστικά τους μαθητές της και παράλληλα με τη μετάδοση γνώσεων, προσπαθούσε να τους μεταλαμπαδεύσει ηθικές αρχές και αξίες. 

Με έναν κόμπο στον λαιμό και με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Σταματία των παιδικών μας χρόνων, τη Δασκάλα Σταματία, τον Άνθρωπο Σταματία.

Αιωνία η Μνήμη της 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στην Αθήνα, στις 11:30 π.μ., στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 13.30 θα τελεστεί τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι, υπέρ της νεκρής, τιμώντας την για την πολύχρονη προσφορά της στην ενορία της Αναλήψεως.   

xatzinikolaou stamatia.jpg

ADVERTORIALS