Κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη, η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακό αποθετήριο ταυτοποιητικών εγγράφων φυσικών προσώπων (αποθήκευση στοιχείων που αφορούν στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και στην άδεια οδήγησης οχήματος, κατά περίπτωση με σκοπό την ταυτοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα).
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπει σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή, η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.
Παράλληλα, μιλώντας στο συνέδριο του Moneyreview.gr με τίτλο «Technology Summit: Shaping the digital transition», δήλωσε πως εντός του Ιουλίου θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει σύγχρονες, αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things, το 3D printing, τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα κ.ο.κ, αλλά και τον τρόπο υλοποίησης, χρήσης και εν γένει αξιοποίησής τους σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, το gov.gr είναι μία πραγματικότητα με 1.400 υπηρεσίες. «Ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα της άσκησης έχει εμφανίσει επιτυχημένα αποτελέσματα, ωστόσο απομένει αρκετή δουλειά που θα διευκολυνθεί με τα νέα συστήματα που απορρέουν από το Ταμείο Ανάπτυξης (RRF). Υπό αυτό το πρίσμα, 440 και πλέον έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και διαμορφώνουν την Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, καλύπτοντας κενά και εκκρεμότητες των τελευταίων πολλών ετών στην χώρα μας και δη στον Δημόσιο τομέα. Από την έκδοση των συντάξεων που προϋποθέτει ψηφιοποίηση των δεδομένων, μέχρι τη λειτουργία ενός κεντρικού ERP και HRMS συστήματος», ανέφερε ο υπουργός.
kathimerini.gr
Κείμενο του Πέτρου Πετρή!
Στην Πλατεία Τιγκακίου, στις 20:00!
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.
Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B