Το πρόγραμμα ERMES στο νησί της Χάλκης

Το πρόγραμμα ERMES στο νησί της Χάλκης

Το πρόγραμμα ERMES στο νησί της Χάλκης

Η συνεργασία μεταξύ της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και του συστήματος παροχής ψυχικής φροντίδας είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα λάβουν την ψυχική/συμπεριφορική υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται και έχουν ανάγκη. 

Σε συνάντησή της η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη με  το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ παρουσιάστηκαν, εφαρμογές για την υποστήριξη των ειδικών στα θέματα Ψυχικής Υγείας με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, σε συνδυασμό με δεδομένα από αισθητήρες δικτύου σώματος.

Η κ. Ράπτη τόνισε, ότι χάρη σε προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση, κατέστη δυνατή η παροχή εξ αποστάσεως υποστήριξης σε ηλικιωμένους σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας μας με το πρόγραμμα ERMES με πρόσφατο παράδειγμα δράσης το νησί της Χάλκης.

Ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα ψυχικής υγείας και να παρέχουν τις ιατρικές τους γνώσεις με την μορφή διάγνωσης, δεύτερης γνώμης, θεραπείας, συμβουλευτικής οδηγίας αλλά και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών κάνοντας χρήση της τηλεψυχιατρικής, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της τηλεϊατρικής στις μέρες μας. 

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τα μικρά νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και τους ανθρώπους τους ξεκινάει από το νησί της Χάλκης.

https://hub.uoa.gr/meeting-nkua-rapti-department-of-informatics

ADVERTORIALS