Η δήλωση του Δημάρχου Κω για την καθαριότητα στο νησί - ''Βλέπετε μια εικόνα που δεν περιποιεί τιμή για κανέναν''

Η δήλωση του Δημάρχου Κω για την καθαριότητα στο νησί - ''Βλέπετε μια εικόνα που δεν περιποιεί τιμή για κανέναν''

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24

Διαβάστε παρακάτω, αναλυτικά τη δήλωση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, αναφορικά με την καθαριότητα στο νησί, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του για τον Απολογισμό 2019 - 2021 στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, στον καλοκαιρινό Κινηματογράφο Ορφέα.


''Δυστυχώς αυτή την περίοδο που μιλούμε και γίνεται ακόμα και σήμερα αντιληπτή, η δυνατότητα της υπηρεσίας. Είτε γιατί οι περισσότεροι έχουν φύγει για σύνταξη, είτε γιατί απαγορεύεται αυστηρά να προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις. Χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία το 2017 όταν θα μπορούσαμε να είχαμε προσλάβει περίπου 50 μόνιμους εργαζόμενους για να ανακουφίσουμε την υπηρεσία αυτή και δεν το έκαναν τότε, δυστυχώς. Αναγκαζόμαστε λοιπόν σήμερα να καλούμε ιδιώτες να παράξουν έστω και μερικώς ένα έργο που είναι κρίσιμο.

Δεν μπορώ να διανοηθώ η Κως του 2022, η Κως που βουλιάζει ήδη από τουρισμό, για την Κω που πληρώνετε εσείς και με το παραπάνω, ανταποδοτικά τέλη, να έχει τέτοιες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας.

Μας αξίζουν πολλά περισσότερα, εμείς θα παλέψουμε, θα διεκδικήσουμε προασπίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα κενό.

Κλείνουμε και κλείνω τα αυτιά μου και θα υπερασπιστώ πολύ πολύ σκληρά, γιατί το πιστεύω, το δικαίωμα όλων σας να απολαμβάνετε υπηρεσίες για αυτά που πληρώνετε στο ταμείο του Δήμου.

Μερικά πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Δεν μπορεί να λέμε τρίτος προορισμός η Κως και να γυρνάμε στους δρόμους και να βλέπουμε γεμάτο τον κάδο των απορριμμάτων.

Κάτι δεν πάει καλά.

Ε λοιπόν αυτό θα το λύσουμε... Κάναμε έναν διαγωνισμό τον χειμώνα για ιδιώτες και κατέστη άγονος, λόγω της ενεργειακής κρίσης φοβήθηκαν και δεν έλαβαν μέρος, με αποτέλεσμα να ξανακάνουμε και να τρέχουμε αυτές τις διαδικασίες και το τίμημα αυτό το πληρώνουμε ήδη.

Βλέπετε μια εικόνα που δεν περιποιεί τιμή, πρώτα από όλα για εμένα και βέβαια για τους συνεργάτες μου και για τους Κώους, που βλέπουν μια Κω που αυτή την περίοδο δεν είναι καθαρή.

Γιατί δεν είναι; Γιατί δεν προσέτρεξε ο ιδιώτης να εκδηλώσει ενδιαφέρον την κρίσιμη στιγμή για να μπορέσουμε στην έναρξη της περιόδου να έχουμε στη διάθεσή μας υπηρεσίες εφάμιλλες των προσδοκιών μας.

Αυτό συνέβη, ε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε, αταλάντευτά και αδιαπραγμάτευτα''

ADVERTORIALS