Σε λειτουργία από σήμερα μια από τις 3 καινούργιες μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι

Σε λειτουργία από σήμερα μια από τις 3 καινούργιες μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι

Σε λειτουργία μπήκε σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου του 2022, μετά από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, η πρώτη από τις 3 καινούργιες μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι.

Τρεις καινούργιες μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι, έτσι ώστε να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ηλεκτροδότηση των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί η πρώτη από τις 3 μονάδες, ενώ το απόγευμα ολοκληρώθηκε και η μεταφορά του νέου μετασχηματιστή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος ήρθε από τη Δανία, έτσι ώστε να τοποθετηθεί στην τρίτη μονάδα.

Ταυτόχρονα οι τεχνικοί επισκεύασαν και τη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας που υπήρχε στο εργοστάσιο από το 1998 και είχε υποστεί σοβαρές ζημίες.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnews24.gr σήμερα λειτούργησε η πρώτη ηλεκτρική μονάδα, στις 18 - 20 Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσει η μονάδα η οποία προϋπήρχε και επισκευάστηκε, γύρω στις 25 Ιουνίου πρόκειται να λειτουργήσει και η δεύτερη καινούργια μονάδα, ενώ αρχές Ιουλίου αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία και η τρίτη καινούργια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ξθγτρφ.png

κθξυγτρ.png

ADVERTORIALS