Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Καμπουράκης: Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Καμπουράκης: Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Δυστυχώς και ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα Κυριακή (5 Ιουνίου 2022) εκτός απ΄ την πανδημία, η οποία εξακολουθεί έστω και με μικρότερη ένταση-συχνότητα να μας ταλαιπωρεί, έχουμε και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με ότι αυτό περιβαλλοντικά και όχι μόνο συνεπάγεται.

Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον – τη Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του UNEP (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ) και στον ορισμό της 5ης Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Είναι μια εμβληματική ημέρα για την προώθηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον. Με την πάροδο των ετών, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα για την περιβαλλοντική ενημέρωση του κοινού και γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο στενά συνδέεται η ποιότητα της ζωής μας με την υγεία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, έχουμε ακόμη το χρόνο και τη δυνατότητα να αναστρέψουμε αυτή την τάση. Η μάχη για το περιβάλλον δεν έχει χαθεί. Απαιτεί, ωστόσο, αφύπνιση και δράση από όλους μας! Απαιτεί θετικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές, σε παγκόσμιο, σε εθνικό, σε τοπικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από εμάς. Κι ένας αποτελεσματικός τρόπος να την κάνουμε πράξη, είναι να αναλάβουμε, συνειδητά και οργανωμένα, την ευθύνη τόσο για τη μείωση, όσο και για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, κάνοντας και ανακύκλωση, αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Η δυνατότητα να ζούμε σε ένα καθαρό, βιώσιμο, ανθρώπινο περιβάλλον, είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η γενιά μας.

Είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται.

Ας τη διασφαλίσουμε, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε σήμερα !

Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής. 

Ο Δήμος μας σε αυτό το δύσκολο και ύψιστης σημασίας εγχείρημα, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, σε συνεργασία με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες αλλά και με τον κάθε ένα από εσάς χωριστά !!!                                                                                              

Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος

   Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου

Καμπουράκης Αντ. Σταμάτης

ADVERTORIALS