H Σύσκεψη, παρουσία Στυλιανίδη, στο Δημαρχείο Κω - Το δώρο στον Υπουργό από τους Κεφαλιανούς

H Σύσκεψη, παρουσία Στυλιανίδη, στο Δημαρχείο Κω - Το δώρο στον Υπουργό από τους Κεφαλιανούς

Σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Άλεξη Ράπανου, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, συζητήθηκαν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των συναρμόδιων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο και θέματα ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σημείωσε στις δηλώσεις του, ότι πρώτη φορά στο νησί μας βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε μια περιοχή η οποία είναι ιδιαίτερη, ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος.

Ο κ. Νικηταράς ανέφερε ότι στην Κω όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν αναπτύξει μια συνεργασία η οποία είναι ζηλευτή, καθώς όποτε χρειάστηκε παράχθηκε σημαντικό αποτέλεσμα, ενώ δήλωσε χαρούμενος που ο Υπουργός, ο Γ.Γ. καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα δουν από κοντά τον ορεινό όγκο του Ασφενδιού, καταγράφοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη σύσκεψη, με στόχο όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βγουν ακόμη πιο προετοιμασμένοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Στυλιανίδης αφού σημείωσε ότι το κλίμα που υπάρχει στο νησί μας, μεταξύ των εκπροσώπων των υπηρεσιών και των φορέων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, είναι άψογο, τόνισε ότι οι στόχοι της επίσκεψης είναι οι εξής τρεις:

-Να δούνε από κοντά τα ευάλωτα σημεία του νησιού.
-Να υπάρξει ακόμη καλύτερος συντονισμός
-Και να εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους η κεντρική εξουσία μπορεί να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο έτσι ώστε να αυξηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες στο νησί.

Στη συνέχεια τα ΜΜΕ αποχώρησαν έτσι ώστε να συνεχιστεί η σύσκεψη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κω έδωσε δύο τσάντες με δώρα με προϊόντα από την Κέφαλο (τοπικό μέλι και κρασί) στον Υπουργό, ο οποίος είχε δηλώσει την ιδιαίτερη αγάπη του για το χωριό της Κεφάλου.

Τα τοπικά πρϊόντα συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια της Κοινότητας Κεφάλου και κατοίκων του χωριού, με τη συνδρομή και της δημοσιογράφου Μαρίας Πολίτου.

ADVERTORIALS