Οι προτάσεις του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κω για την θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού

Οι προτάσεις του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κω για την θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού

Οι προτάσεις του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κω στο πλαίσιο της διαπαραταξιακής πρόσκλησης του Δήμου Κω με θέμα την άμεση θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Παρευρεθήκαμε ώστε να ενημερώσουμε για τις ρεαλιστικές συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, να καταγράψουμε προβλήματα και ελλείψεις, γνωστές άλλωστε διαχρονικά, και να προτείνουμε λύσεις βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες που να προσδίδουν την δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των συμπολιτών και επισκεπτών μας με ασφάλεια!

Μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς στόχο και προγραμματίζοντας συγκροτημένα τις κοινές δράσεις όλων των φορέων του νησιού μας προτείνουμε :

1· άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ. Οι θέσεις αυτές αν και έχουν ζητηθεί από το νοσοκομείο δεν έχουν ακόμα εγκριθεί από το υπουργείο

2· απόσπαση ή/ και μετακινήσεις ιατρών σε τμήματα όπου υπηρετούν μονήρεις ειδικότητες

3· συνεργασία με πανεπιστημιακές και μη κλινικές για την «διάθεση» με απόσπαση ειδικευόμενων ιατρών σε παράταση χρόνου για την κάλυψη άμεσων αναγκών

4· εξάντληση των δυνατοτήτων ώστε εκτός από ελκυστικός τουριστικός προορισμός να γίνει ελκυστικός προορισμός και για ιατρούς με αξιόλογο βιογραφικό και εργασιακή εμπειρία άλλωστε η Κως είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη

5· να μην σταματήσει η διεκδίκηση για νέο νοσοκομείο το οποίο θα αναβαθμίσει το επιστημονικό και εργασιακό περιβάλλον καθιστώντας το ελκυστικό στην ιατρική κοινότητα με την παροχή σύγχρονων ευρωπαϊκού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες.

6· επιπλέον στελέχωση των πληρωμάτων ΕΚΑΒ ώστε να καταστεί εφικτή η επάνδρωση δεύτερου ασθενοφόρου

7 νέος οργανισμός με διαμόρφωση του αλγορίθμου με στόχο την πληθυσμιακή κάλυψη μόνιμων κατοίκων, εργαζομένων τουριστικών επαγγελμάτων και ξένων επισκεπτών.

8.Χρήση με ευέλικτο οργανισμό του ΚΥ Αντιμάχειας για την αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών

9.αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΣΥ λαμβάνοντας υπόψην την ρήτρα νησιωτικότητας.

10· κρατική κάλυψη αστικής ευθύνης για τους ιατρούς εντός και εκτός ΕΣΥ που προσφέρουν εργασία στο νοσοκομείο.

Είμαστε πεπεισμένοι πως τώρα κανείς δεν θα μείνει απαθής. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι φορείς, πολιτικοί και επιστημονικοί σε συνεργασίες και συνέργειες ώστε επιτέλους να δοθούν λύσεις!!!!

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ

Ο ΓΓ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ADVERTORIALS