Το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE TV στο νησί της Κω - Τηλεοπτική αναφορά με θέμα: «Ταξίδι στην Κω και η κληρονομιά του Ιπποκράτη»

Το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE TV στο νησί της Κω - Τηλεοπτική αναφορά με θέμα: «Ταξίδι στην Κω και η κληρονομιά του Ιπποκράτη»

Το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE TV στο νησί της Κω.

Το γνωστό Γαλλογερμανικό κανάλι ARTE TV θα επισκεφτεί, σε συνεργασία με το Επαρχείο Κω-Νισύρου, από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και για τρεις ημέρες το νησί της Κω.

Σκοπός της Γαλλογερμανικής τηλεόρασης είναι να κάνει μία τηλεοπτική αναφορά με θέμα: «Ταξίδι στην Κω και η κληρονομιά του Ιπποκράτη». Το «ταξίδι» θα ξεκινήσει από τον χώρο του Ασκληπιείου και θα καταλήξει στον Πλάτανο του Ιπποκράτη.

Το εν λόγο τηλεοπτικό συνεργείο δεν επιδιώκει μία ανέμελη τουριστική προβολή της Κω. Οι συντελεστές της παραγωγής διακατέχονται από την αγωνία να ανασύρουν το πνεύμα τού Ιπποκράτη από τα βάθη των αιώνων και να το αντιστοιχίσουν στο σήμερα. 

Την εποχή τού Ιπποκράτη κοινός παρανομαστής τού πολιτισμού ήταν η αίσθηση τού ιερού. Οι άνθρωποι, ανέκαθεν, διατύπωναν το αίτημα της ίασης. Το αίτημα της ίασης είναι διαχρονικό αίτημα τού ανθρώπου. 

Η Ιπποκρατική σκέψη επί τού αιτήματος τού ανθρώπου για την ίαση, επέφερε τομή στην ιστορία. Η ιατρική σκέψη, ο τρόπος ζωής, η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, η κτίση, η διατροφή, η κουζίνα, η πρόληψη και άλλα, επαναπροσδιορίσθηκαν με τον Ιπποκράτη.

Η κατανόηση, εμπέδωση και εφαρμογή τής Ιπποκρατικής σκέψης οδηγεί από το ζην εις το ευ ζην και ικανοποιεί το αίτημα τού "κοινωνείν και αληθεύειν". Επειδή αυτά όλα αφορούν τον πυρήνα της υπάρξεώς μας, την οντολογία τού ανθρώπου, παραμένουν αναλλοίωτα έως και σήμερα. 

Αυτό είναι το στοίχημα αυτής της παραγωγής!

Την ιστορική περιγραφή θα κάνουν ο ψυχίατρος - Δ/ντής της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης» κ. Δημήτριος Γερούκαλης και ο συγγραφέας - ποιητής κ. Θεοδόσης Διακογιάννης τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην γνωστή δημοσιογράφο κ. Αλεξία Κεφαλά, η οποία έχει καταγωγή από το νησί μας, για την συμβολή της στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS