Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Cluster Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Cluster Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Cluster Μεταφορών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου RECREATE “REinforce Competitiveness of REgionAl Transport SMEs” (Βελτίωση ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών σε επίπεδο περιφερειών - www.interregeurope.eu/recreate/), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του κλάδου των μεταφορών ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, στις τέσσερις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο: West Midlands (Ηνωμένο Βασίλειο), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ελλάδα), Λιθουανία και Νοτιοδυτική Oλτένια (Ρουμανία).

Στο πλαίσιο του έργου, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ. - ΕΚΕΤΑ), θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός cluster, το οποίο θα περιλαμβάνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες και δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών:

  • ΚΤΕΛ-λεωφορεία,
  • μεταφορικές εταιρείες,
  • εταιρείες ταχυμεταφορών (κούριερ),
  • ενοικιαζόμενα (rent a car),
  • εταιρείες ταξί,
  • θαλάσσιες μεταφορές κλπ.

Στόχος του Cluster Μεταφορών θα είναι:

  • η δικτύωση των συμμετεχουσών επιχειρήσεων,
  • η ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τις δράσεις του RECREATE και τις καλές πρακτικές που προέκυψαν στο πλαίσιο του έργου,
  • η επαφή και πιθανή συνεργασία με αντίστοιχες ΜμΕ του εξωτερικού από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές περιφέρειες,
  • η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να πλαισιώσετε την προσπάθεια αυτή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και να εγγραφείτε στο Cluster Μεταφορών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας και τιμώντας με τη συμμετοχή σας την προσπάθεια αυτή για το Νότιο Αιγαίο. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος για τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο επίσημο email της εταιρείας readsapnai@gmail.com ή στα τηλ. 2241360617/19, κκ. Νικηταρά Ελευθερία, Χριστοφάκης Κωνσταντίνος.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Cluster Μεταφορών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στη διεύθυνση https://forms.gle/xVBYeYLpM8WXZYZ9A, ή με την αποστολή της ηλεκτρονικά στο readsapnai@gmail.com.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο cluster επισημοποιείται σε δεύτερο χρόνο με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Το μνημόνιο θα υπογραφεί μεταξύ των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. με σκοπό την προώθηση κοινών συμφερόντων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της περιφερειακής πολιτικής σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ των μεταφορών.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωάννης Θεμέλαρος


τθυγηθκξκλ.png

ADVERTORIALS