Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ., Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω & Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Απρόκλητη και αναίτια βία της αστυνομίας σε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ., Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω & Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Απρόκλητη και αναίτια βία της αστυνομίας σε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καταγγέλλει την απρόκλητη και αναίτια βία της αστυνομίας με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, κατά την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση.

Οι προσαγωγές που έγιναν συλλήψεις, σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το λαό μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, την μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, που θα μπορούν από τα λιμάνια της χώρας μας ανενόχλητοι να στέλνουν στρατεύματα για τους δικούς τους σχεδιασμούς.

Οι κόκκινες μπογιές, τo σύνθημα Killers go home σε στρατιωτικά τζιπάκια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτυπώνουν την φωνή των χιλιάδων απεργών της χθεσινής μέρας, που βροντοφώναξαν σε όλη την χώρα, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.

Αυτά ενόχλησαν την κυβέρνηση της ΝΔ, που μέχρι και χειροπέδες φόρεσε σε τραυματία διαδηλωτή που καθόταν σε καροτσάκι στο νοσοκομείο, δίνοντας τα διαπιστευτήρια της στους Αμερικανονατοϊκούς.

ΑΙΣΧΟΣ!

Δεν θα τους περάσει! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τα απαράδεκτα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.2242-27936 ΦΑΞ.2242-22394 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΕΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω καταδικάζει την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε απεργούς που έγινε χθες στο απεργιακό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που στο λιμάνι της πόλης ξεφορτωνόταν Νατοϊκό υλικό.

Η καταδίκη των χιλιάδων απεργών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το σύνθημα που βάφτηκε με κόκκινη μπογιά  για τους φονιάδες των λαών σε Νατοϊκό εξοπλισμό, απαντήθηκε από την κυβέρνηση με βία και καταστολή, με αποτέλεσμα  τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή και τις συλλήψεις 8 συναδέλφων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, την ώρα που τσακίζει το εισόδημα του λαού και τον καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, εμπλέκει την χώρας μας πιο βαθιά σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και κάνει τα πάντα για να υπερασπίσει την πολιτική της επιλογή μετατρέποντας την χώρα μας σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, για να μην σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!


Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα!

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ καταγγέλλει την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της  Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες και αρκετές  προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το  λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Οι προσαγωγές των απεργών εργατών μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες ψεύτικες κατηγορίες. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να χτυπήσουν απεργούς και να υπάρχουν συλλήψεις, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, στον σημερινό και αυριανό πρέσβη των ΗΠΑ, στην υφυπουργό Εξωτερικών Β. Νούλαντ.

Οι εργαζόμενοι, όμως, δε θα κάνουμε πίσω, θα απαντήσουμε με την καθημερινή μας δράση. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Απαιτούμε να  απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες χωρίς καμία κατηγορία εναντίον τους.


 
Καλή σας ημέρα,
 
 
σας αποστέλλουμε την παρακάτω ανακοίνωση για δημοσίευση στα Μέσα σας, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΠΟ

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απεργούς συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης! Απαιτούμε να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους στο επερχόμενο δικαστήριο!

                                                                 Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ADVERTORIALS