Παναγιώτης Δημόπουλος: Η Κως που θέλουμε εμείς οι νέοι!

Παναγιώτης Δημόπουλος: Η Κως που θέλουμε εμείς οι νέοι!

Άρθρο του Παναγιώτη Δημόπουλου


Όλοι ίδιοι είναι..."

"Όλοι για κάποιο λόγο το κάνουν!"

"Τι να πάω να ψηφίσω;"

"Εκλογές, τι εκλογές; Χαμένος χρόνος."

Αλήθεια πόσες φορές έχετε ακούσει αυτές τις φράσεις από νέους και μεγαλύτερους ή πόσες φορές και οι ίδιοι τις έχετε πει; Τις έχω σκεφθεί, τις έχω πει και εγώ δημόσια, στις παρέες μου, δεν το κρύβω.

Ακόμη και σε επίπεδο τοπικής πολιτικής η απογοήτευση ήταν μεγάλη.

Η αμφισβήτηση και η επιφυλακτικότητα των πολιτών απέναντι στις υποσχέσεις των τοπικών υποψηφίων σημαντική . Κάτι το οποίο είχε να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία αλλαγή και ανάπτυξη, αλλά μόνο πισωγυρίσματα και άδικες εντάσεις.

Παρακολουθώντας, όμως, στενά το τελευταίο διάστημα το έργο του Δήμου της Κω έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τεχνική του “τσουβαλιάσματος” όχι μόνο βοηθά την κάθε αντιπολίτευση ως προς τους στόχους ανέλιξής της στην εξουσία, αλλά ρίχνει και στάχτη στα μάτια της κοινωνίας. Με την τακτική αυτή δεν μετρά η πρόθεση, τα όνειρα και το έργο ενός πολιτικού. Αντιθέτως, όλα αυτά χάνονται μέσα στην άβυσσο της απογοήτευσης. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί πρέπει να αναγνωρίσουμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από την παρούσα δημοτική αρχή.

Για να το συνειδητοποιήσουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης αρκεί. Οι παρεμβάσεις του δήμου, αλλά και τα έργα που έχουν εκπονηθεί και εκτελεστεί προσδίδουν μια εικόνα εκσυγχρονισμού. Η πόλη μας, είναι πιο φιλική, πιο ανθρώπινη.

Μέχρι τώρα η αλλαγή είναι εμφανής με έργα ανάπλασης σε πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με την εκπόνηση πληθώρας μελετών για έργα συντήρησης, ανακατασκευής και κατασκευής. Τώρα ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα ικανά να αναβαθμίσουν την εικόνα αλλά και να αυξήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματιών και καταναλωτών στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει να κάνει με τα ανοικτά κέντρα εμπορίου.

Σαφώς όμως, το νησί μας δε χρειάζεται μόνο έργα αισθητικής αναβάθμισης. Χρειάζεται να γίνουν και έργα ζωτικής σημασίας. Όπως π.χ. Νέο Νοσοκομείο, στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς, νοσηλευτές κλπ, κατασκευή νέων σχολικών μονάδων (3ο Γυμνάσιο), αλλά και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων, κατασκευή νέων χώρων άθλησης κλπ. Όλα τα προαναφερθέντα βλέπουμε ότι είναι στο πεδίο της διεκδίκησης και του σχεδιασμού, δρομολογούνται από τη δημοτική αρχή και αναμένουμε να τα δούμε να υλοποιούνται στο προσεχές μέλλον.

Ως νέο, πέρα και πάνω από όλα, αυτό που με χαροποιεί, είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα ηρεμίας και θετικής διάθεσης στην κοινωνία. Χρειαζόμαστε τους τοπικούς μας εκπροσώπους κοντά μας, δίπλα μας. Και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει. Με απλότητα, όπως εμείς οι νέοι θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν . Φιλικοί, αλλά και αποτελεσματικοί. Να νοιάζονται και να το δείχνουν.

Η γενιά μου, οι επόμενες γενιές, πρέπει να ζήσουμε σε μια Κω ακόμα καλύτερη. Και αφού το μπορούμε, ας το παλέψουμε ενωμένοι . Η Ισχυρή Κως, είναι αυτό που μας αξίζει.

ADVERTORIALS