Ανακοίνωση του Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω για την Απεργία στις 6 Απρίλη

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω για την Απεργία στις 6 Απρίλη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

Πορφυρίου 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ 10:30 ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΣΣΕ με ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αρκετά, ως εδώ και μη παρέκει! Καμία ανοχή! Όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη.

Οι τσέπες των εργαζομένων στον τουρισμό είναι άδειες.. ενός κλάδου που η ανάπτυξή του τα προηγούμενα χρόνια έφερε δις  Ευρώ στις τσέπες των τουριστικών ομίλων και σε εμάς άφησε απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, μισθούς ψίχουλα, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Με την πανδημία η κατάσταση χειροτέρευσε, η μεγάλη εργοδοσία σαν έτοιμη από καιρό ξεσάλωσε με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Η έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία χτύπησε κόκκινο, όσοι δούλεψαν  μαρτύρησαν από τα ατελείωτα ωράρια, την εντατικοποίηση της δουλειάς.Τα στοιχεία των ξενοδόχων μαρτυρούν την μεγάλη έλλειψη στους χώρους δουλειάς που στο Ν. Αιγαίο πλησίασε το 25%!

Κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας δεν πάρθηκε, αφού τα ξενοδοχεία άνοιξαν κατά παραγγελία της μεγάλης εργοδοσίας με πρωτόκολλα ανύπαρκτα.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του εισοδήματός μας δεν πάρθηκε από την κυβέρνηση, μόνο ψίχουλα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Σήμερα ζούμε με τον τρόμο να ανοίξουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όταν έρχεται η πρώτη του μήνα για το ενοίκιο, όταν βάζουμε βενζίνη, όταν πάμε Σουπερ Μαρκετ.. Η ακρίβεια τρώει ότι έχει απομείνει για να φαγωθεί. Το κύμα της ακρίβειας στα πάντα, συνεχίζει και μετατρέπεται σε τσουνάμι, που πνίγει τα σπίτια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Συνάδελφοι, σσες

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε Ρωσία και σε ΗΠΑ- ΕΕ-ΝΑΤΟ για το ποιος θα έχει τον έλεγχο της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, φέρνει στην επιφάνεια ότι μπροστά στα κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν λαούς, να διαλύσουν χώρες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει στην ίδια ρότα και μπλέκει την χώρα ακόμα πιο βαθιά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Τώρα κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία  χρησιμοποιούν τον πόλεμο ως φόβητρο για να σκύψουμε κεφάλι,να μην διεκδικήσουμε αυτά που χρόνια μας στερούν δλδ αξιοπρεπεις μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Έχουν τόσο θράσος που ετοιμάζονται να εκμεταλευτούν ως πάμφθηνό εργατικό δυναμικό στις γαλέρες τους αυτούς που ξερίζωσε η πολιτική τους .Δηλαδή ή τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες των hotspot ,είτε τους κατατρεγμένους Ουκρανούς. Ντροπή!

Δεν ανεχόμαστε άλλο τη χαμοζωή. Δεν βάζουμε τις ανάγκες μας στον πάγο. Δεν ανεχόμαστε να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ.

Φτάνει πια. Τώρα μαζική, οργανωμένη πάλη με συμμετοχή στο σωματείο, διεκδικώντας τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των εργατών κι όχι των λίγων και ισχυρών.

Όλοι και όλες στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ και την απεργιακή συγκέντρωση  στην Πλ. Ελευθερίας στις 6 Απρίλη στις 10:30π.μ.

 Διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και σύνταξης, πληρωμή υπερωριών. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους.

  • ü Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • ü Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • ü Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • ü Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • ü Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • ü Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.  Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • ü Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • ü Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • ü Γενναία μείωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτήριων των επιβατών και των ναύλων των οχημάτων Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές και στρατευμένους.
  • ü Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • ü Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • ü Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • ü Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • ü Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
  • ü Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.
  • ü Απαιτούμε:
  • ü Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
  • ü Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.                                

ADVERTORIALS