Δ. Γιαννακόπουλος από την Κω: Η Κως διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό - Ο Έλληνας πολίτης να έχει τις υπηρεσίες που του αρμόζουν

Δ. Γιαννακόπουλος από την Κω: Η Κως διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό - Ο Έλληνας πολίτης να έχει τις υπηρεσίες που του αρμόζουν

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μας τίμησε με την παρουσία του στα εγκαίνια του νέου συστήματος παροχής οξυγόνου και του συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών, που υλοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία του.

Ο κ. Γιαννακόπουλος μιλώντας στους παρευρισκομένους δήλωσε:

Από σήμερα και στο εξής το νοσοκομείο της Κω δεν θα αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα επάρκειας οξυγόνου. Είμαστε χαρούμενοι που η ΒΙΑΝΕΞ συνέβαλε καθοριστικά στο να λυθεί το ζήτημα, που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές εν μέσω πανδημίας.

Δεχτήκαμε το αίτημα του Διοικητή κυρίου Βασιλειάδη τον περασμένο Οκτώβριο, μόλις είχε τελειώσει η τουριστική σεζόν για το νησί ενώ ερχόταν ένας ακόμα δύσκολος χειμώνας λόγω COVID-19 και το επισημαίνω αυτό γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας να είναι επαρκώς εξοπλισμένο το νοσοκομείο, σε ένα νησί με πάνω από 30.000 μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Η Κως είναι ένα από τα νησιά που διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό και οι τουρίστες διαχρονικά αγαπούν το μέρος αυτό, ενώ στους μόνιμους κατοίκους που κρατάνε ζωντανό το νησί το χειμώνα, πλέον προστίθενται και νέοι, Έλληνες και ξένοι, που επιλέγουν την Κω για μόνιμη κατοικία.

Δεν γινόταν λοιπόν να μείνουμε απαθείς στο αίτημα του Διοικητή, για αυτό κινηθήκαμε άμεσα ώστε η γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στον προορισμό της. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει η ΒΙΑΝΕΞ η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία που σήμερα έχει φτάσει να αριθμεί 1316 εργαζόμενους, να είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης και της φροντίδας για τον άνθρωπο.

Αυτό το οφείλουμε στον πατέρα μου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλο Γιαννακόπουλο και εμείς φροντίζουμε να συνεχίζουμε το πνεύμα προσφοράς του προς την κοινωνία, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου που είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι.

Ο κύριος Γιαννακόπουλος συνέχισε αναφέροντας τις σπουδαίες προσφορές της ΒΙΑΝΕΞ στα νησιά του Καστελλόριζου , της Σάμου και της Πάτμου.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε:

Η δωρεά μας στην Κω πιστεύω πως έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα, είναι το νησί του Ιπποκράτη, που με συνέπεια συνεχίζει να διαδίδει το έργο και τη φιλοσοφία του Έλληνα πατέρα της ιατρικής. Εμείς οφείλουμε να βοηθάμε ώστε οι συμπολίτες μας εδώ να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονα να δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς μας να επιτελούν το λειτούργημά τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, χωρίς να εξαρτώνται από το αν έχει απαγορευτικό απόπλου για την προμήθεια βασικών υλικών όπως το οξυγόνο είτε να λείπει από το νοσοκομείο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, λόγω περιορισμένων πόρων στη δημόσια υγεία.

Τα κενά αυτά έρχεται να συμπληρώσει η ΒΙΑΝΕΞ στο βαθμό που μπορεί και γενικότερα η ιδιωτική πρωτοβουλία που ειδικά το διάστημα της πανδημίας στήριξε σημαντικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς ως ΒΙΑΝΕΞ είμαστε εδώ, στο πλευρό της πολιτείας πάντα, να βοηθάμε όπου μπορούμε γιατί ο στόχος μας είναι κοινός με την πολιτεία, να έχουμε ιατροφαρμεκευτική περίθαλψη που αξίζει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Άκουσα τον Υπουργό να λέει για νέο νοσοκομείο στην Κω και για πάρα πολλά πράγματα που είναι να γίνουνε στα Δωδεκάνησα. Πραγματικά συγχαρητήρια, τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται, τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε πραγματικά ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να έχει τις υπηρεσίες που του αρμόζουν.

 

ADVERTORIALS