Αποφασισμένοι οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων Αντιμάχειας & Καρδάμαινας να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η αποχή των μαθητών

Αποφασισμένοι οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων Αντιμάχειας & Καρδάμαινας να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η αποχή των μαθητών

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο δημοτικών σχολείων με επιστολή τους προς τα τοπικά ΜΜΕ ενημέρωσαν ότι από σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου οι μαθητές των δύο σχολείων θα απέχουν από τα μαθήματα τους λόγω αδυναμίας πληρωμής από τους γονείς των rapid test & των self test.

Το μέγεθος του προβλήματος είναι αρκετά μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι χθες Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας όπου φοιτούν συνολικά 170 μαθητές, προσήλθαν μόνο οι 50 αφού αρκετές οικογένειες, σύμφωνα με τους γονείς, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα έξοδα για τη διενέργεια rapid test & self test.

Όπως δήλωσαν στη δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού και στο Radio Proto 91.5 το πρωί της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αντιμάχειας και Καρδάμαινας, από το Υπουργείο παρέχονται δύο δωρεάν self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή, σε περίπτωση όμως που τα παιδιά έρθουν σε επαφή με κρούσμα το πρωτόκολλο αναφέρει ότι πρέπει να γίνει η διενέργεια έξτρα test από τις στενές επαφές.

Λόγω των αρκετών κρουσμάτων που υπάρχουν και στα δύο σχολεία το κόστος για τα έξτρα τεστ σε εβδομαδιαία βάση ανέρχονται στα 30 ευρώ καθώς στα δύο χωριά, όπως σημείωσαν, το self test από τα φαρμακεία κοστίζει 5 ευρώ και το rapid test 10 ευρώ.

Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με το κοντινότερο σημείο για δωρεάν λήψη rapid test να είναι το στρατόπεδο 80 TYEΘ Πυλί, με τις ώρες λειτουργίας όμως να είναι πρωί (ώρα μαθημάτων) ενώ εκτός αυτού υπάρχουν και οι γονείς οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Οι 2 Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (κ. Διονυσία Μιαούδη και η κ. Δέσποινα Αμανατίδου), πρότειναν να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, έτσι ώστε έστω και για μια προκαθορισμένη ώρα να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test μόνο για τους μαθητές των σχολείων.

Ακόμη πρότειναν να δίνεται η δυνατότητα και στα αγροτικά ιατρεία να μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν rapid test.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα μέχρι να βρεθεί λύση.

ADVERTORIALS