Σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Κω για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής του σχεδίου Πόλης Κω και Μαστιχαρίου στο Κτηματολόγιο

Σύσκεψη το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Κω για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής του σχεδίου Πόλης Κω και Μαστιχαρίου στο Κτηματολόγιο

Το πρωί της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά με αντικείμενο την Προγραμματική Σύμβαση για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής του σχεδίου Πόλης Κω και Μαστιχαρίου στο Κτηματολόγιο και την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της.

Στη συνάντηση έδωσαν το ''παρών'' στελέχη της Δημοτικής Αρχής, του κτηματολογίου, της Πολεοδομίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μ. Χατζηάμαλλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Αντώνης Γιαννικουρής και ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω Γ. Χρυσουλάκης!

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, καθώς την Τρίτη 18 Ιανουαρίου υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Κω με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο της Κω που αφορά στη στήριξη του Κτηματολογίου από το Δήμο Κω για την μεταγραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Κω και της αντίστοιχης πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Μαστιχαρίου, στα κτηματολογικά βιβλία του Κτηματολογίου Κω - Λέρου.

Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας για το νησί μας, αφού για περισσότερα από 30 χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι μεταγραφές των σχεδίων πόλης Κω και Μαστιχαρίου, γεγονός που κρατά σε ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Δείτε παρακάτω δηλώσεις

ADVERTORIALS