Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τη λήξη της καραντίνας

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινίσεις για τη λήξη της καραντίνας

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τη λήξη της καραντίνας, δίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο επισημαίνει ότι: «Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Σημειώνει, επίσης, ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, και καταλήγει τονίζοντας ότι «Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».


Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα 

Τσίπρας: Ύστερα από 5 ημέρες είμαι ακόμα θετικός, θα κολλούσα κι άλλους αν πήγαινα σήμερα στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα του νέου, θετικού του τεστ για τον κορωνοϊό, δημοσίευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ -σε ανάρτησή του στο Twitter- αναφέρθηκε στην πενθήμερη καραντίνα, τονίζοντας ότι «με βάση τον ΕΟΔΥ θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «ύστερα από πέντε μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό».

«Εγώ δεν θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», προσθέτει.

Ο κ. Τσίπρας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ του Σαββάτου σε μοριακό έλεγχο. Σε ανάρτησή του προ δύο ημερών, ανέφερε ότι τα συμπτώματα εξασθενούσαν και τόνισε ότι ο ιός δεν αστειεύεται και για πολλούς δεν είναι ένα απλό συνάχι. «Άρα εμβόλιο, μάσκα, αποστάσεις, ψυχραιμία. Και πάνω από όλα, αλληλεγγύη» πρόσθεσε.

ADVERTORIALS