Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Αντιμέτωποι με την απόλυση έρχονται στις 31 Δεκεμβρίου, 670 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ - Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ

Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Αντιμέτωποι με την απόλυση έρχονται στις 31 Δεκεμβρίου, 670 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ - Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ

Αντιμέτωποι με την απόλυση έρχονται στις 31/12 670 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, αρκετοί απασχολούνται σε δομές προσφύγων-μεταναστών και νοσοκομεία ΚΥΤ της περιοχής μας σε Κω και Λέρο.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων, τους μισθούς που οφείλονται, αλλά και τι θα γίνει με τις ανάγκες περίθαλψης και ιατρικής φροντίδας των προσφύγων και των μεταναστών,εν μέσω μάλιστα όξυνσης της πανδημίας. Η απόλυσή τους θέτει σε άμεσο κίνδυνο κρίσιμες και σε κάθε περίπτωση υποστελεχωμένες ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και το σε εξέλιξη πρόγραμμα εμβολιασμού των προσφύγων και μεταναστών που καρκινοβατεί.

Η εργασιακή ανασφάλεια κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, το οποίο σηκώνει όλο το βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών των δομών, είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με πολλά και διαφορετικά είδη συμβάσεων εργασίας.

Την στιγμή που μπουκώνονται οι ανάδοχοι υπεργολάβοι για την διαχείριση των υπερδομών με πακτωλό χρημάτων, οι εργαζόμενοι σε αυτά έρχονται αντιμέτωποι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αβεβαιότητα, ανασφάλεια και μισθούς ψίχουλα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαιωνίζει το πολλαπλά επιζήμιο ευρωενωσιακό καθεστώς, που εφάρμοζε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους και ΜΚΟ, εμποδίζοντας τη στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών με όλο το απαραίτητο πεπειραμένο προσωπικό.

Οι αντεργατικοί νόμοι πάνε χέρι-χέρι με τις αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ σε βάρος προσφύγων - μεταναστών, τα νέα κέντρα-φυλακές της ΕΕ, τις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις, τον δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ στηρίζει την στάση εργασίας των εργαζομένων του ΕΟΔΥ την Τρίτη 28/12/21 και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικές προσλήψεις με πλήρη δικαιώματα, χωρίς εργολάβους, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ΜΚΟ.

Να ενισχύσουν την οργάνωσή τους στα σωματεία, την ενότητά τους, τον συντονισμό με τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος απέναντι στον σχεδιασμένο κατακερματισμό που επιδιώκουν όλα αυτά τα χρόνια ΕΕ, κυβερνήσεις, προωθώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Μαζί με την πάλη τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά να θέσουν στο στόχαστρο τους ανταγωνισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά. Να καταδικάσουν την απαράδεκτη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, να διεκδικήσουν ανθρώπινες δομές φιλοξενίας με την ευθύνη του κράτους και με στελεχωμένες υπηρεσίες όπως και Επιτροπές Ασύλου στην Τουρκία με την ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, για να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

27/12/21

ADVERTORIALS