Ηλεκτρονικές απάτες: «Μια παύση αρκεί» – Δείτε σε βίντεο πώς να τις αποφύγετε

Ηλεκτρονικές απάτες: «Μια παύση αρκεί» –  Δείτε σε βίντεο πώς να τις αποφύγετε

«Μια Παύση Αρκεί για να Αποφύγουμε την Ηλεκτρονική Απάτη» είναι το κεντρικό μήνυμα του τηλεοπτικού σποτ στο πλαίσιο της εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ηλεκτρονικές απάτες.

Η εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση του κοινού.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σποτ «όταν λαμβάνουμε μηνύματα ή mails που ισχυρίζονται ότι είναι από την τράπεζα μας κάνουμε μια παύση. Τα διαβάζουμε προσεκτικά έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι μια πραγματική τράπεζα δεν θα ζητούσε ποτέ το PIN ή τον κωδικό μας. Διότι μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη».

Σε συγκεκριμένη ενότητα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδας της ΕΕΤ (https://www.hba.gr/info/PhishingCamp) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν όλο το ενημερωτικό υλικό για την πρόοδο της εκστρατείας ενημέρωσης η οποία ξεκίνησε στο τέλος του 2021 και θα συνεχιστεί το 2022.

Δείτε το σποτ

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ADVERTORIALS