Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα - Μάσκα παντού από αύριο Παρασκευή – Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα - Μάσκα παντού από αύριο Παρασκευή – Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους

Τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου! 

«Η Ομικρον βρίσκεται και στη χώρα μας» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι στο σκέλος της μεταδοτικότητας η νέα μετάλλαξη είναι πολύ υψηλή αν και υπάρχουν ενδείξεις για χαμηλότερη νοσηρότητα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης και με βάση τις εισηγήσεις τις επιτροπής, τα μέτρα αφορούν δύο στάδια:

1ο. Από αύριο έως 2 Ιανουαρίου

2ο: Από τις 3 Ιανουρίου και μετά.

Ετσι από αύριο στις 6 το πρωί: 

  • – Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χωρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατα την είσοδο).

    – Ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σουπερμάρκετ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95)

    – Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυγαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει η Δήμοι.

    – Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.

    – Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. 

    Για το διάστημα από τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου και μετά ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως τη διασκέδαση σε σχέση με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.

    Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.

    Ο κ. Πλεύρης απέκλεισε, σχετικά ερωτηθείς, την επαναφορά του SMS και τόνισε ότι δεν θα παραπέμπουν σε lockdown.  

ADVERTORIALS