25η Νοεμβρίου
Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν αποτρόπαιες πράξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας, ενώ τη σιωπή τους πρέπει να σπάνε όχι μόνο τα θύματα αλλά όλοι οι πολίτες, φίλοι, συγγενείς, γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών.
Δεν αφορά όμως μόνο τις γυναίκες θύματα βίας. Αφορά όλες και όλους μας .Όλες και όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε με ευαισθησία και να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια , να αποκαλύπτουμε έναν κίνδυνο και να προστατεύουμε τη ζωή.
Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να απαλλαγούμε δια παντός από τη βία και την κακοποίηση.
Σταματία Κανταρζή
Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου
σε θέματα Πρόνοιας
Στο θεατράκι της Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού.
Δείτε το πρόγραμμα προβολών.
Όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων που συνέβαλαν με την παρουσία και τη δράση τους στα Θερινά και Χειμερινά Ιπποκράτεια 2024-2025
Άρθρο του Καΐσερλη Κώστα.