Έφτασαν τα ξημερώματα στην Κω οι 375 μετανάστες

Έφτασαν τα ξημερώματα στην Κω οι  375 μετανάστες

Τα ξημερώματα έφτασαν στην Κω οι μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης!

Το φορτηγό πλοίο βρισκόταν έξω από την Κω (κοντά στην Καρδάμαινα) από το απόγευμα του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες αγκυροβόλησε στην Κω ( η αποβίβασή τους πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ζώνης Σένγκεν στο λιμάνι της Κω), όπου μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρχών οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο KYT στο Πυλί!

Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί και Πακιστανοί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μεταφέρθηκαν  375 πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο με τουρκική σημαία που έπλεε επί μέρες σε διεθνή ύδατα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω. Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ Κω, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής βουλήσεως ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα.

Υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνει ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή,  καθώς σύμφωνα με το υπουργείο πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο προσωπικό του ΚΥΤ της Κω  δίνοντάς του συγχαρητήρια για την άοκνη εργασία του κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η δήλωση του Υπουργού:

“Η Ελλάδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι και προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα και παρέχει προστασία, τη στιγμή που άλλοι αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους. Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΚΥΤ που εργάστηκε άοκνα κατά τη διάρκεια της νύχτας”.

ADVERTORIALS