Απάντηση του Προέδρου της Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ''Κοτσαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες, κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα''

Απάντηση του Προέδρου της Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ''Κοτσαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες, κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα''

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

΄΄ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΠΑΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ , ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΚΑΛΗ ΩΡΑ…΄΄

Αυθόρμητα μου ήρθαν στο νου   αυτοί οι στίχοι του γνωστού   τραγουδιού , όταν θέλησα   να δώσω μια απάντηση σε κάποιους ΄΄ σεβάσμιους διευθυντάδες ΄   . Σε εκείνους (τους λίγους ) που έχουν λυσσάξει γιατί το ΔΣ της   Β΄ ΕΛΜΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της και ΄΄κάποια μέλη του ΔΣ΄΄ κάνουν το   αυτονόητο καθήκον τους     και μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ολόκληρου του κλάδου ενάντια στην ΄΄αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ΄΄. Μια αξιολόγηση που θα οδηγήσει το δημόσιο σχολείο σε υποβάθμιση , θα δημιουργήσει σχολεία πολλών ταχυτήτων , θα οδηγήσει τους γονείς να βάζουν το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη για να καλύπτουν ανάγκες που θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να καλύψει. , Μια αξιολόγηση που θα αποσπάσει τους εκπαιδευτικούς από το βασικό χρέος τους : να προσπαθούν να μορφώσουν τους μαθητές τους και να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι σε αυτό τους το καθήκον .

 Ενάντια σε αυτή την ψευδεπίγραφη και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο αξιολόγηση , δίνει ένα τεράστιο αγώνα η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου  μήνες τώρα. Με τεράστια ποσοστά συμμετοχής , να λένε ΟΧΙ σε αυτή την αξιολόγηση και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα σχολείο που θα έχει επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος , με σύγχρονες κτηριακές υποδομές , με επαρκές μόνιμο   προσωπικό ,   με επαναφορά των μαθημάτων   που έχουν καταργηθεί, χωρίς φραγμούς στον αγώνα των παιδιών να μορφωθούν.

Αξιότιμοι ΄΄κύριοι διευθυντάδες ΄΄ σας ενοχλεί που δεν συμβιβαζόμαστε με τα κοντέινερς σαν αίθουσες διδασκαλίας , που δεν συμβιβαζόμαστε με τους χιλιάδες αναπληρωτές που θα έπρεπε να είναι μόνιμοι εδώ και χρόνια , σας ενοχλεί που φωνάζουμε να μη πληρώνουν ξανά και ξανά οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους. ΚΥΡΙΩΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ που εμείς την έχουμε κάνει ήδη την αξιολόγηση εκείνης της πολιτικής , της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων , που ολοένα και πιο πολύ απαξιώνει το δημόσιο σχολείο. Σε αυτή την πολιτική , οι εκπαιδευτικοί βάζουν κάτω από τη βάση.

   Εγκαλείτε το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου γιατί ΄΄πιέζει΄΄ τους συναδέλφους να μη πάρουν μέρος στην αξιολόγηση. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ;;; Το ανοικτό , συναδελφικό , αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους , να συστρατευθούν   στον αγώνα του κλάδου το ονομάζετε πίεση;   Πολύ έγνοια σας έπιασε για τους συναδέλφους. Δεν σας είδαμε να τους στηρίζετε όμως απέναντι στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό του υπουργείου παιδείας , όταν νομοθετεί    απειλές , εκβιασμούς , ποινές , προς συμμόρφωση. Δεν αρθρώσατε λέξη όταν οι εκπαιδευτικοί σύρθηκαν στα δικαστήρια , 3 φορές σε 10 μέρες , για να βγει παράνομο το δικαίωμά τους στην απεργία. Αντίθετα , φροντίσατε , εσείς οι λίγοι , να πολλαπλασιάσετε τις απειλές αυτές , να καλλιεργήσετε τον φόβο , άλλοτε με συγκαλυμμένο και άλλοτε με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ , ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ…

ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ Όταν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούσαν στον αγώνα τους εκπαιδευτικούς , απηύθυνε αυτό το κάλεσμα πρώτα πρώτα στους διευθυντές , να μπουν και αυτοί στον αγώνα , να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και όχι απέναντί τους . ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΑΤΕ. Δυστυχώς όμως για σας , δεκάδες άλλοι διευθυντές στάθηκαν δίπλα στους συναδέλφους   και αποτελούν πλέον φωτεινό παράδειγμα του κλάδου!

ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΤΕ να χωρίσετε τους συναδέλφους. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η δύναμή μας είναι η ενότητα του κλάδου και προσπαθείτε να την υπονομεύσετε. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ γιατί σε επόμενους αγώνες , θα σφυρηλατείται ακόμη περισσότερο αυτή η ενότητα. Μπορείτε ακόμη να ανησυχείτε γιατί συναντάμε μια συγκινητική αλληλεγγύη   από εκατοντάδες σωματεία , εργατικά κέντρα , ομοσπονδίες , συλλόγους και ομοσπονδίες γονέων και κηδεμόνων , που τον δικό μας αγώνα για το δημόσιο σχολείο , τον αγκαλιάζουν και τον κάνουν δικό τους.

   Χαίρεστε γιατί στην περιοχή μας τα περισσότερα σχολεία επέλεξαν να κάνουν την αξιολόγηση και βγάζετε το συμπέρασμα ότι δεν εκφράζουμε πια τον κλάδο , γιαυτό και μας καλείτε να παραιτηθούμε!!! ΣΙΓΑ ΄΄ΟΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΄΄! Τολμηρά όνειρα κάνετε!!! Ονειρεύεστε Δ.Σ. σωματείων  που θα λογοδοτούν στα αφεντικά , ΔΣ που θα πλειοψηφούν οι απεργοσπάστες και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.  Προφανώς ονειρεύεστε και έναν ακόμη νόμο , συμπλήρωμα αυτόν του Χατζηδάκη , που θα παύει αυτοδίκαια τους μη αρεστούς!

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων , μόνο σε αυτούς λογοδοτούν . Όχι μόνο μια φορά τον χρόνο στις αρχαιρεσίες τους , αλλά καθημερινά στα διάφορα μετερίζια που οφείλουν να βρίσκονται. Εκεί παίρνονται οι παρουσίες , εκεί μπαίνουν οι απουσίες

Και κάτι τελευταίο ΄΄σεβάσμιοι διευθυντάδες ΄΄ :

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΑΣ!

Στέλιος Κριαράς

πρόεδρος του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS