Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ''Ανακοίνωση για την επαίσχυντη στάση ορισμένων διευθυντών''

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ''Ανακοίνωση για την επαίσχυντη στάση ορισμένων διευθυντών''

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανακοίνωση για την επαίσχυντη στάση ορισμένων διευθυντών.

Αυτό το διάστημα , οι εκπαιδευτικοί δίνουν έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμη πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. Μέσα από την λεγόμενη ΄΄Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ΄΄ η κυβέρνηση επιχειρεί να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς , να φορτώσει στις πλάτες των γονιών και των εκπαιδευτικών τις δικές της ευθύνες , να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την μόρφωση των μαθητών μας , να μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι για χορηγούς – ΜΚΟ –επιχειρήσεις το δημόσιο σχολείο. Το ίδιο επιχείρησε και την προηγούμενη χρονιά , μόνο που τα σχέδιά της τα ανέτρεψε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών (το 90%), οι οποίοι αξιοποίησαν την απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ από κάθε τέτοια αντιδραστική ΄΄αξιολόγηση΄΄

Φέτος , το υπουργείο Παιδείας , απογειώνοντας την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό επιχειρεί ξανά το ίδιο. Μόνο που έχει απέναντί του ξανά τους εκπαιδευτικούς , αποφασισμένους να δώσουν τον ίδιο αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών τους αλλά και για την δική τους αξιοπρέπεια. Με την συμμετοχή τους στην απεργία αποχή που επικαιροποιήθηκε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη (25/9/21) συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ , με ποσοστό 92%!

Μέσα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο , δυστυχώς κάποιοι διευθυντές σχολείων , με ανεπίτρεπτο τρόπο , προσπαθούν να εκβιάσουν και   να τρομοκρατήσουν   τους εκπαιδευτικούς ώστε να τους αποτρέψουν να απεργήσουν. Χαρακτηριστικό και καταδικαστέο παράδειγμα , διευθυντές που δίνουν στην δημοσιότητα πόσοι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους απεργούν και πόσοι συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Καμαρώνουν όταν προχωράει η αξιολόγηση , καταλογίζοντας στους απεργούς συναδέλφους μας στείρα άρνηση και απουσία από μια διαδικασία που τάχα θα κάνει καλύτερο το σχολείο.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ η στοχοποίηση των αγωνιζόμενων συναδέλφων! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διαρρέουν στοιχεία που αφορούν σε ζητήματα που κουβεντιάζονται σε συλλόγους διδασκόντων και μάλιστα στοιχεία που έχουν σχέση με ψηφοφορίες! Οι απεργοί συνάδελφοι ήταν , είναι και θα είναι οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στους αγώνες για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου , για το δικαίωμα στην ζωή και την μόρφωση, για την εργασιακή αξιοπρέπεια του δασκάλου!

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για αυτές τις συμπεριφορές κάποιων (ευτυχώς λίγων ) διευθυντών σχολείων που επιλέγουν να σταθούν ενάντια στους συναδέλφους. Η επιτυχία της απεργίας – αποχής θα τους δώσει την πρέπουσα απάντηση. Καλούμε κάθε συνάδελφο να κάνει υπόθεση δική του την επιτυχία αυτή.

ADVERTORIALS