Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ.: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των χιλιάδων διανομέων της εταιρείας E-food σε όλη την χώρα

Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ.: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των χιλιάδων διανομέων της εταιρείας E-food σε όλη την χώρα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // fb: @ergatiko.kentro.bsd // www.ekvsd.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. εκφράζει την αλληλεγγύη τουστον αγώνα των χιλιάδων διανομέων της εταιρείας E-food σε όλη την χώρα, οι οποίοι σήμερα έδωσαν ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία με μαζικές κινητοποιήσεις, αφού πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του τερατουργήματος του Χατζηδάκη, σπεύδειστην εφαρμογή του.

Η εταιρεία προωθεί ένα «συνεργατικό» μοντέλο με ευκαιρία την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, βάζοντας το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και επιδόματα αδείας.

Να πως εκφράζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ στην πράξη και γιατί είναι αναγκαίο όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν οργανωμένα για την πλήρη κατάργηση του.

Ο νόμος τους θα μείνει στα χαρτιά. Θα σπάσει με αποφασιστικότητα στους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. στηρίζειτον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους.

- Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και η μετατροπή τους σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την Ε-food με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Να ενταχθεί το επάγγελμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

- Να οριοθετηθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

- Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, στον παγετό κ.α.

- ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.

- Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση του.

Για την Διοίκηση

Η Πρόεδρος,                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας,

Ιωάννα Λάμπρου                                                                              Μυτιληνιός Παντελής

 

ADVERTORIALS