Οι αγιασμοί στα σχολεία της Λέρου

Οι αγιασμοί στα σχολεία της Λέρου

Τη Δευτέρα 13-9-2021, χτύπησε το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία Λέρου, όπου με τη Τελετή των καθιερωμένων αγιασμών, ξεκίνησε επισήμως το
νέο σχολικό έτος για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς.


Στα σχολεία του νησιού μας, τον αγιασμό ετέλεσαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.κ.Στέφανος και οι ιερείς μας. Στον αγιασμό των εκπαιδευτηρίων παρέστη εκτός του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Μαρκέλλα Παραμηθιώτου, οι Αντιδήμαρχοι του νησιού, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Ο Δήμαρχος Λέρου, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, υποδέχτηκαν με χαρά τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Παΐσιο, τον Επίσκοπο, τους ιερείς μας, αλλά και την εκπρόσωπο της Περιφερειακής διεύθυνσης που παρευρέθη στους αγιασμούς των σχολείων, ευχόμενοι εγκάρδια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, «καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και πρόοδο», προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να είναι περισσότερο ασφαλής, με την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενάντια στη διάδοση του COVID-19, και συνάμα ευλογημένη και δημιουργική, προς επίτευξη όλων των στόχων των μικρών μαθητών καθώς και των γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας.


Τέλος, ο Δήμαρχος Λέρου στον χαιρετισμό του τόνισε την επιτακτική ανάγκη το ωράριο των σχολικών καθαριστριών που με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών μειώθηκε σε τρίωρη απασχόληση να επανέλθει σε οκτάωρη απασχόληση.

IMG-199032b5b7af7272af4abfbdfde3ca08-V.jpg

IMG-0f005e3cac9391818e852833e0fa7dbe-V.jpg

ADVERTORIALS