Υπό Κατάληψη το Δημαρχείο Λέρου από τον Αγροτικό Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Λέρου - Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υφυπουργό Κ. Κεδίκογλου

Υπό Κατάληψη το Δημαρχείο Λέρου από τον Αγροτικό Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Λέρου - Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υφυπουργό  Κ. Κεδίκογλου

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ.  ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Σ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ Σ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ 01ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.


Θέμα: «Υπό Κατάληψη το Δημαρχείο Λέρου»


Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,


Αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας με την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, σας ενημερώνω ότι από σήμερα 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 07:30 βρίσκεται υπό κατάληψη το Δημαρχείο Λέρου από τον Αγροτικό Επαγγελματικό Σύλλογο Αλιέων Λέρου με αίτημα την χορήγηση άδειας με βάση τις οδηγίες αλίευσης με βιντζότρατα.

Σας ενημερώνουμε ότι στη Λέρο ο Σύλλογος διαθέτει επτά άδειες, δύο στην Πάτμο, τέσσερις στη Ρόδο, τρεις στην Κάλυμνο, δύο στην Κω, μία στην Αστυπάλαια, μία στην Σάμο μία στους Φούρνους και στο σύνολο τους απασχολούν περίπου 85 οικογένειες.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας προς τους αλιείς σας παρακαλώ όπως δοθεί η δυνατότητα τηρώντας κατά γράμμα τις προβλεπόμενες οδηγίες από 01
Οκτωβρίου 2021 να μπορούν να εργαστούν. 

Τέλος σας μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια του Προέδρου και των μελών τουΣυλλόγου με τα προβλήματα που δημιουργούν οι Τούρκοι αλιείς αλιεύονταςπαράνομα εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων τη στιγμή που στους ίδιουςαπαγορεύεται η αλίευση.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που εστάλη προς το Γραφείο Πρωθυπουργούαπό την «Εθνική Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματιών Αλιέων η Μεσόγειος» στηνοποία αναφέρονται τα προβλεπόμενα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεση σας γιαοποιαδήποτε  διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχαήλ


«ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»

Πατήστε εδώ για να δείτε την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κκ Κυριάκο Μητσοτάκη

PSA.jpg