Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η αναγκαιότητα σύναψης σύμβασης για να ερευνηθεί το Ενεργειακό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής του Ασκληπιείου Κω

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η αναγκαιότητα σύναψης σύμβασης για να ερευνηθεί το Ενεργειακό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής του Ασκληπιείου Κω

Την απόφαση πήρε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κω στις 9 Ιουλίου του 2021.

Δείτε παρακάτω την τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Χρυσόπουλου Αλέξανδρου αναφορικά με την λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: <<Ενεργειακό αποτύπωμα ευρύτερης περιοχής Ασκληπιείου>>.


Η έρευνα αυτή, στοχεύει να δείξει με όρους Γεωφυσικής και Βιοϊατρικής γιατί «αισθάνονται» τόσο καλά, κατά μεγάλο ποσοστό, όσοι εισέρχονται και παραμένουν για συγκεκριμένο χρόνο τόσο στον Ναό όσο και την ευρύτερη περιοχή του Ασκληπιείου.

Σκοπός του έργου είναι να διερευνηθεί κατά πόσο το Ασκληπιείο της Κω είναι κτισμένο πάνω σε μία γεωφυσική ανωμαλία ή όχι και να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν μεταβολές στις βιοϊατρικές παραμέτρους φυσιολογίας του ανθρώπου, όταν ο τελευταίος παραμένει στον χώρο του Ναού αλλά και της γύρω περιοχής, , στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα και στο μουσείο ΩΡΛ, τουλάχιστον για μία ώρα.


Ουσιαστικά, θα ερευνηθεί αν στο ευρύτερο περιβάλλον του Ασκληπιείου και του Ναού του Ασκληπιού της Κω, υπάρχουν ή όχι κυριαρχούσες ευεργετικές συχνότητες είτε του υποηχητικού είτε του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Ας σημειωθεί ότι το Ασκληπιείο της Κω κατέστη το κάλλιστο έναντι εκατοντάδων του αρχαίου κόσμου.


Η παρούσα έρευνα δεν δύναται να εκπονηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κω καθώς αποτελεί εξειδικευμένο αντικείμενο για το οποίο απαιτούνται ειδικοί επιστήμονες και τεχνικά μέσα που δεν διαθέτει ο Δήμος.


Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης κρίνεται απαραίτητη, καθώς η έρευνα θα συμβάλλει καθοριστικά στην περεταίρω ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού, τοποθετώντας το νησί εκ νέου στον παγκόσμιο χάρτη, με προοπτική επέκτασης της τουριστικής περιόδου κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα ανάπτυξης άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συναφών με τον θεραπευτικό (π.χ. ιατρικό, ιαματικό, περιπατητικό κ.α.).

Επίσης, τα αναμενόμενα θετικά οικονομικά οφέλη από την έρευνα, δύνανται να έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα, δηλαδή εκτός από την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Κω, να
ωφεληθεί συνολικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Τέλος, με την εν λόγω προγραμματική σύμβαση ως «πιλότο», δύνανται να τεθούν οι βάσεις για την εκπόνηση όμοιων μελετών σε όλα τα Ασκληπιεία της Ελλάδας, αποσκοπώντας στην δικτύωσή τους και στην ουσιαστική ανάδειξή τους.

ADVERTORIALS