''To Nοσοκομείο της Κω αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού λόγω ελλείψεων κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό.'' - Κινητοποίηση στις 5 Αυγούστου

''To Nοσοκομείο της Κω αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού λόγω ελλείψεων κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό.'' - Κινητοποίηση στις 5 Αυγούστου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ.

To Nοσοκομείο της Κω αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού λόγω ελλείψεων κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10πμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ(από Μητροπόλεως)ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους εργαζόμενους προκαλεί η κυβερνητική πολιτική που αντί για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση και λόγω της πανδημίας και την πραγματική στελέχωση όλων των τμημάτων καθημερινά βιώνουμε την συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου μας με κάθε μορφή.Επίσης με την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την εξάπλωση του 4ου κύματος της πανδημίας αφού για άλλη μια φορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα προσαρμόσθηκαν στα συμφέροντα τουριστικών και μεταφορικών ομίλων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αντί να γίνουν επείγουσες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού πρώτης γραμμής και εφ΄όσον στο νοσοκομείο μας άνοιξε εμβολιαστικό κέντρο και κλινική Covid λόγω χρόνιων ελλείψεων ,αξιόλογοι γιατροί όπως ο Κος Μαυροειδής μετά απο τόσα χρόνια προσφοράς κατέθεσε την παραίτηση του.

Χρόνια τώρα το σωματείο αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου μας αναφέροντας ότι όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και αυτή δεν έδωσαν λύσεις ώστε να στηριχτεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό έχουν παραδώσει ψυχή και σώμα .Το αντίθετο μάλιστα αφού σκοπός τους είναι η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αυτών δομών.

Μας δημιουργεί μεγάλη αγανάκτηση να ακούμε κυβερνητικούς βουλευτές να δηλώνουν ότι πασχίζουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτά την ίδια στιγμή που αυτοί οι ίδιοι υπερψηφίζουν πετσοκομένους προυπολογισμούς.

Όποιες εξαγγελίες έγιναν για τάχα μόνιμες προσλήψεις είναι ψέμματα το νοσοκομείο μας λειτουργεί κυρίως με το ίδιο αποδεκατισμένο προσωπικό και τους συμβασιούχους συνάδελφούς μας που χωρίς αυτούς το νοσοκομείο δεν θα λειτουργούσε.Οι μετρημένες στα δάκτυλα συμβάσεις που έγιναν δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου μας.Απαιτούμε οι ελλείψεις να καλυφθούν άμεσα ,για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα χρόνια και επείγοντα περιστατικά στο νησί μας αλλά και να είμαστε έτοιμοι για ένα πιθανό νέο κύμα επιδημίας .

Φτάνει πια δεν αντέχουμε άλλο!

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα και καλούμε όλα τα σωματεία ,τους συλλόγους και το λαό της Κω να διεκδικήσουμε :

  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με επέιγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση με νομοθετική ρύθμιση ,των συμβασιούχων συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων. Κανείς δεν μας περισσεύει!
  • Πρόσληψη μόνιμων ιατρών παθολόγων ,ακτινολόγων,παιδιάτρων ,πνευμονολόγων ,νεφρολόγων ,μικροβιολόγων και όλες οι μόνιμες θέσεις που προβλέπονται και όχι μονήρης.Για να μένουν οι νησιώτες στο τόπο τους για την γέννα ,την αιμοκάθαρση ,την χημειοθεραπειά ,το χειρουργείο τους.
  • Να στελεχωθεί το ακτινολογικό τμήμα με ακτινολόγους και όλες οι κλινικές με το απαραίτητο νοσηλευτικό ,μαιευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.Πρόσληψη τεχνικών Ασφαλείας στο νοσοκομείου Κω.
  • Nα στελεχωθεί επαρκώς το διοικητικό προσωπικό.
  • Πρόσληψη μόνιμων τραπεζοκόμων και καθαριότητας.
  • Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει σε 24 ωρη βάση το Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – Πρόνοιας ,με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση .

ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΙΑΡΑΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ADVERTORIALS