Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Εκκενώθηκαν Ψίνθος, Κοιλάδα των Πεταλούδων,  το στρατόπεδο του Καλαμώνα, η Μαριτσά και Δαματριά

Δύσκολο προμηνύεται το βράδυ για το νησί της Ρόδου καθώς οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού. Από το απόγευμα εκκενώθηκε από επισκέπτες και εργαζόμενους η Κοιλάδα των Πεταλουδών ενώ σημαντικό πρόβλημα υπήρξε με την ηλεκτροδότηση. Μάλιστα εξαιτίας  της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρευμα για αρκετές ώρες.

Προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί πραγματοποιούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από την διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της φωτιάς. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Forest fire in Rhodes, Theologos, 1st August 2021


Εκκενώθηκαν Ψίνθος, Κοιλάδα των Πεταλούδων,  το στρατόπεδο του Καλαμώνα, η Μαριτσά και Δαματριά

Ακόμη υπήρξε προληπτική εκκένωση των οικισμών Μαριτσά, Ψίνθος, Δαματριά και του στρατοπέδου Καλαμώνα. Μάλιστα ενεργοποιήθηκε και το 112 καθώς εστάλη σχετικό μήνυμα στους κατοίκους της Ψίνθους. 
Από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχέραναν οι ισχυροί άνεμοι. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος το ρωσικό Beriev-200, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Πλέον στην περιοχή έχουν παραμείνει οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 67 πυροσβέστες με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα. Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Ακόμη οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο. Επιπρόσθεται στο «νησί των Ιπποτών» έφτασε και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν υδροφόρες και 12 πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να φτάσουν στη Ρόδο και να ενισχύσουν τις δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης. 
rodos-fire__9_
rodos-fire__10_
rodos-fire__11_
rodos-fire__1_
rodos-fire__2_
rodos-fire__3_
rodos-fire__8_
rodos-fire__7_
rodos-fire__5_
rodos-fire__6_
rodos-fire__4_
rodos4
ADVERTORIALS