Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Παθολογικής του Νοσοκομείου Κω Ν. Μαυροειδή - Οι δηλώσεις του λίγες ημέρες πριν, για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Παθολογικής του Νοσοκομείου Κω Ν. Μαυροειδή - Οι δηλώσεις του λίγες ημέρες πριν, για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου
Την παραίτηση του υπέβαλε χθες Παρασκευή 23 Ιουλίου στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κω ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής Νίκος Μαυροειδής.
 
Δείτε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος προ ημερών στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, καταγγέλοντας την “τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα” . Μίλησε επίσης για αποχωρήσεις τουλάχιστον τεσσάρων ιατρών, χωρίς να αντικατασταθούν και μάλιστα σε περίοδο Πανδημίας.
Ιδιαίτερα για τη Παθολογική την οποία ο κ. Μαυροειδής υπηρετεί δυο και πλέον δεκαετίες, αναλαμβάνοντας και ευθύνες εκτός υποχρεώσεων κλινικής, όπως η πραγματοποίηση Χημειοθεραπειών, είχε δηλώσει: “Δεν είναι δυνατόν ολόκληρο Νοσοκομείο να στηρίζεται σε δύο παθολόγους οι οποίοι διαχειρίζονται το 50% των εισαγωγών, 1.850 εισαγωγές ετησίως και ταυτόχρονα τις ευθύνες για τα πρωτόκολλα ελέγχου covid και όλες τις τρέχουσες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, του τουρισμού και του προσφυγικού’”.
«Πόσο δηλαδή μπορούμε να αντέξουμε δυο παθολόγοι απέναντι σε αυτόν τον καταρράκτη των ευθυνών;» διερωτήθηκε, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία του, καθώς, όπως τόνισε, «ούτε ένας γιατρός δεν έχει προσληφθεί, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, στο Νοσοκομείο, ενώ όλα τα υπομνήματα που έχουν σταλεί στους αρμόδιους και προσωπικά στον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έπεσαν στο κενό».
Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει η δήλωση του πως “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτές τις υποβαθμισμένες συνθήκες όπως εργαζόμασταν και πέρυσι και πρόπερυσι, μέχρι να καταρρεύσουμε”.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη τραγική καθημερινότητα που βιώνουν οι συνάνθρωποι του δεν βρήκε συμπαράσταση από διοίκηση, 2Η ΥΠΕ και Υπουργείο.
Αναφερόμενος, στις ίδιες δηλώσεις στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, στην τεταμένη σχέση Ιατρών -Διοίκησης το τελευταίο διάστημα, με σημείο αιχμής τις εφημερίες, συμβούλευσε τους διοικούντες “να μην βάζουν απέναντι τους τους εργαζόμενους ιατρούς, αλλά την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, γιατί αυτό απαιτεί άλλωστε χρόνια τώρα και η τοπική κοινωνία”.
 
 
Ρεπορτάζ της www.ertnews.gr  ( Σύνταξη Καλλιόπη Βερβέρογλου )
ADVERTORIALS