Η επιχείρηση Λιμενικού και ΕΟΔ Κω στην θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας μετά από ενημέρωση για πιθανή εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος

Η επιχείρηση Λιμενικού και ΕΟΔ Κω στην θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας μετά από ενημέρωση για πιθανή εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 11 Ιουλίου), η Λιμενική Αρχή Κω, για πιθανή εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος “LILITH” σημαίας Γαλλίας, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά “ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ” ν. Κω, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) “ΖΕΤΑ” καθώς και ένα ρυμουλκό “ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛ.” Ν.Π. 8646. Το Ρ/Κ ρυμούλκησε ασφαλώς το Ι/Φ στον τουριστικό λιμένα ν. Κω, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια ανωτέρω Ι/Φ ανελκύθηκε σε εγκαταστάσεις μαρίνας ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LILITH”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός.


Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΔ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Την Κυριακή 11/7/2021 ενημερώθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΒΣΔ από το Λιμεναρχείο Κω για την εισροή υδάτων σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Καρδάμενας της νήσου Κω.
Άμεσα το διασωστικό σκάφος ΖΕΤΑ με τριμελές πλήρωμα έσπευσε στο σημείο.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού

ADVERTORIALS