Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Freedom pass για τους νέους

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το voucher θα είναι ύψους 150 ευρώ και  θα καλύπτει εισιτήρια για τα ταξίδια, μουσεία, θέατρα.

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα υλοποιείται με το ΑΜΚΑ του κάθε νέου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Θα είναι διαθέσιμη μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Θα αφορά:

  • Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Καταλυματα, κάμπινγκ
  • Μουσεία, συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διανομή σε τουριστικά καταλύματα

Οι νέοι θα λαμβάνουν το voucher μέσω της ειδικής πλατφόρμας gov.gr με το ΑΜΚΑ τους, αφού ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει τη πρώτη δοση.

ADVERTORIALS