Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για το θάνατο εργαζόμενου από πτώση από δέντρο εν ώρα εργασίας

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για το θάνατο εργαζόμενου από πτώση από δέντρο εν ώρα εργασίας

ΕΡΓΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟΒΟΡΕΙΟΥΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΚΒΣΔ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 39χρονου εργάτη, πατέρα 3 παιδιών, που έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από δέντρο μεγάλου ύψους κατά τη διάρκεια εργασιών κλαδέματος.

Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει την έλλειψη ύπαρξης όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, ειδικά σε εργασίες υψηλής επικινδυνότητας.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες ακολουθώντας πιστά τις αντιδραστικές αλλαγές στη διοικητική δομή τους, λόγω των νόμων τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων, αναθέτουν όλωντωνειδώνταέργασεεργολαβίες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις σε κρίσιμους τομείς όπως καθαριότητας, πρασίνου κ.α., είναι πολιτική επιλογή τόσο σε Δήμους αλλά και σε Περιφέρειες. Το να βαφτίζονται ενισχύσεις οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η μετατροπή Δήμων και Περιφερειών σε μάνατζερπου παραχωρούν τα πάντα σε ιδιώτες, επιφυλάσσει αρνητικές εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους δημότες.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η μη συντήρηση και  ανανέωση του απαραίτητου εξοπλισμού, που θεωρούνται κόστος, για τους εργοδότες, μαζί με την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Είναιδετέτοιαηεγκατάλειψη,πουστηνπεριοχήτηςΔωδεκανήσουδενυπάρχει καν ΚέντροΠρόληψηςΕπαγγελματικούΚινδύνου για ναεπιθεωρείτουςχώρουςεργασίας.Σεπεριπτώσειςεργατικώνδυστυχημάτωνοεπιτόπιος έλεγχος είναιαδύνατονναπραγματοποιηθείάμεσαμεαυτοψία, μιαςπουηυπηρεσία-υποστελεχωμένηκαιαυτή-εδρεύειστονΠειραιάκαι έχειστηνευθύνητηςόλοτοΝ.Αιγαίο.

Είναιηώρανασημάνεισυναγερμόςσεκάθεχώροδουλειάς!Δεφταίειηκακιάώραγιατηναπώλειατηςζωήςτουεργαζόμενου!Δεντοβάζουμεκάτω.

ΤοΕργατικόΚέντροΒΣΔδιεκδικεί,

  • μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων
  • άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και απόδοση ευθυνών
  • στήριξη και αποζημίωση της οικογένειας του σκοτωμένου συναδέλφου μας

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ –ΟΙ ΝΕΚΡΟΙΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ, ΣΤΙΣ 10:30πμ